Lokaal lezersnieuws

De eikenprocessierups: heb jij ‘m al gezien? Help mee om ze in kaart te brengen

De eerste eikenprocessierupsen duiken weer op. De harige rups kruipt in eikenbomen en zorgt voor veel overlast tussen mei en juni. Vroeger kwamen eikenprocessierupsen alleen voor in warme landen in Zuid-Europa maar ze zijn tegenwoordig ook op grote schaal in Nederland te vinden.

Winnaar Foto van de Maand

Bij de laatste bijeenkomst van de leden van de Fotowerkgroep 't Perspectief op woensdag 16 mei kon men kennis nemen van een lastig maar ook boeiend fenomeen binnen de fotografie. Het betrof hier het "Meten van licht in de Fotografie".

Bloemetjes, bijtjes en  en biologische groenten,  de Zwerm op bezoek bij de Lepelaar

Afgelopen woensdag hebben de leerlingen van groep 5/6 van bs de Zwerm een bezoek gebracht aan De Lepelaar in het Rijpje. Dit in het kader van Ontwerpend en Onderzoekend leren.

Zonnebloem Jongeren Schagen  zoekt vrijwilligers

Heb je tijd over dat je nuttig, gezellig en goed wilt besteden, wordt dan vrijwilliger bij ZJS, voorheen Linq in Schagen. 

Bootcamp tafels en Bootcamp spelling bij Praktijk Briljant

Heeft uw kind ook zo'n moeite met het aanleren van de tafels? Of wil spelling maar niet lukken? Krijgt uw kind hierdoor een hekel aan school?

Praktijk Briljant organiseert een Bootcamp tafels op 18 mei en 1 juni en een Bootcamp spelling op 25 mei en 8 juni. 

eerste vijfhoekkorenfestival een groot succes.

Eerste Vijfhoekkorenfestival 22042018 in Waarland groot succes.

Het eerste vijfhoekkorenfestival heeft zijn doelen zeker bereikt.

Doel van het festival was: samen zingen, naar elkaar luisteren en samen het slotlied zingen.

Wint een Noord-Hollandse boom straks de Europese verkiezing?

LEERSUM – Nederland doet dit jaar voor het eerst mee aan de Europese verkiezing Tree of the Year. SBNL Natuurfonds in Leersum zal in de komende drie jaar exclusief de Nederlandse inzending voor deze verkiezing selecteren.

Seizoen eikenprocessierups begint weer: help mee om ze in kaart te brengen

Binnenkort krijgen we weer te maken met de eikenprocessierups. Deze harige jeukrupsen zorgen voor veel overlast vanaf half mei tot eind juni. De eikenprocessierups komt voor in heel Nederland. Iedereen heeft wel eens zo'n typisch waarschuwingslint zien hangen om eikenbomen.

seniorenactiviteiten

Seniorenactiviteiten 

 

In de maanden juli en augustus organiseert de Steungroep Welzijn Oud Harenkarspel (SWOH) voor de 10e maal weer een drietal uitstapjes voor senioren woonachtig in de voormalige gemeente Harenkarspel.  

Geen natte voeten meer op Croon en Bergh

Schot Infra BV uit Broek op Langedijk heeft twee ruime parkeerplaatsen voor de invalidebussen gerealiseerd op zorgboerderij Croon en Bergh, naast de bio-bollenwerkplaats, in Burgerbrug.  Daar wonen en werken verschillende mensen met een verstandelijke beperking.

Pagina's