• Training op de Grote Sloot

    Sebastiaan van Stam

RV de Kop weer naar Elfstedentocht

01-05-2018, 18:23 | Lezersnieuws |

Datum:

vrijdag 11 mei 2018, 20:00

Locatie:

Westerweg 4
roeivereniging de Kop
Schagen

In 2017 deed RV de Kop mee met ??n boot. Dit jaar gaan ze deze tocht met twee boten varen. In totaal roeien er 21 leden en gaan er 7 personen mee die het verzorgingsteam completeren.

Vorig jaar werd de ERM geroeid met de boot ?Valkkoog?. Deze zo gehete C2+ boot bestaat uit twee roeiers en ??n stuurman/vrouw. De boot werd gevaren door 4 teams van 3 personen, en per team werd ca. 10km gevaren waarna er dan gewisseld werd van team. Vorig jaar werd het team van RV de Kop 45ste in het veld van 102 teams. Na 21 uur en 33 minuten finishte RV de Kop bij Roeivereniging Wetterwille in Leeuwarden.

Vanwege het grote succes in 2017 werden er meer leden van RV de Kop enthousiast om deze tocht te willen varen. De estafette mag maximaal met 12 personen per boot geroeid worden dus moesten zij op zoek naar een tweede boot. Na een zoektocht bij diverse andere verenigingen werd er een boot te koop aangeboden door Roeivereniging Gyas uit Groningen. Deze werd begin 2018 in Groningen opgehaald en na een aantal materi?le aanpassingen vaarklaar gemaakt en kreeg als naam Moerbeek. In deze Moerbeek wordt dit jaar met 3 teams van 3 personen gevaren. Hierdoor wordt er in vergelijking met vorig jaar per persoon meer kilometers gevaren. Het doel van de teams in de Moerbeek is om de tocht dit jaar in 21 uur af te leggen. Er is in de afgelopen maanden zeer hard getraind door hen. Ook de Valkkoog doet dit jaar mee met 4 teams van 3 personen. De Valkkoog heeft als doel de tocht uit te varen maar hopen dit binnen de 23 uur te kunnen doen.

De komende week staat in het teken van de laatste materi?le aanpassingen doen om de boot zo optimaal voor te bereiden op deze tocht. Verlichting en de benodigde taften worden aangebracht zodat er in het donker kan worden geroeid maar ook over een aantal Friese meren. De roeiers zijn er klaar voor!

De Moerbeek zal met nummer 44 gaan varen en de Valkkoog met nummer 73. Beide teams zijn tijdens de ERM op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei te volgen via een toervolger op onderstaande site.

http://tourmonitor.eu/elfstedenroeimarathon/esrm2018/