• Toneelvereniging Callantsoog speelt Kloosternonsens

    Sam de Groot

TVC speelt Kloosternonsens

07-03-2018, 13:36 | Lezersnieuws | Stefan De Groot

Datum:

zaterdag 17 maart 2018, 20:00

Locatie:

Jewelweg 7
Dorpshuis Kolfweid
Callantsoog

In Callantsoog stond ooit een Klooster, ten noorden van het Dorpsplein. Aan een vaartje, dat er lag voordat de spoorlijn werd aangelegd (die ook al niet meer bestaat). De Schepvaart heette de vaart, Klooster Schepvaart het klooster. Er werd een kostbaar relikwie bewaard en het klooster raakte uiteindelijk verlaten. Hilarische taferelen hebben zich er afgespeeld...

Nepnieuws natuurlijk! Maar Toneelvereniging Callantsoog laat het verhaal leven in een doldwaze komedie met inbrekers, nep-bisschoppen en nonnen, vooral heel veel nep-nonnen. Het stuk, geschreven door Belg Hugo Renaerts krijgt onder leiding van kersverse regisseur Monique Bosse-Langeveld en samen met debutanten Sieneke Heuvelhof en Sanne van Egmond een bijzonder hilarische Hollands sausje.

Toneelvereniging Callantsoog staat jaarlijks met een voorstelling op de planken in het Dorpshuis van Callantsoog. Ieder jaar probeert de club een ander genre en is langzaam groeiende. Zo werd drie jaar geleden een prachtig stuk over Alzheimer opgevoerd en voeren ze vorig jaar met een stel verliefde oudjes weg op een cruiseschip naar de Noorse Fjorden.

Bezoek Klooster Schepvaart op 17 en 24 maart 2018 in Dorpshuis de Kolfweid, Callantsoog voor de voorstelling Kloosternonsens. Een doldwaze komedie en een heerlijk avondje uit!