• Signeersessie door Saskia Freichmann-Wijsbeek, auteur autobiografie 'Ondankbaar Loeder'

    René Belderbos
  • Voor- en achterflap autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’

    Eigen collectie

Embargo verkoop autobiografie Ondankbaar Loeder opgeheven

08-10-2018, 15:09 | Lezersnieuws | Saskia

Smaad en laster beschuldigingen

Eisers dagvaarden de auteur van de autobiografie 'Ondankbaar Loeder'  (Saskia Freichmann-Wijsbeek) in mei van dit jaar, voor smaad en laster. Saillant detail is dat eisers de zoon en diens vriendin zijn. De rechter besloot om de autobiografie voorlopig uit de verkoop te halen. Eisers waren van mening dat zij, met het publiceren van deze autobiografie (december 2017)  immateriële schade hadden opgelopen. De auteur heeft, toen zij geïnformeerd werd over dit tussenvonnis, aan de rechter om een mondelinge zitting verzocht.

Missie zelf overdragen

Opmerkelijk is dat de auteur zich niet heeft laten bijstaan door een advocaat.

'Omdat ik met mijn autobiografie slachtoffers van kindermishandeling, seksueel kindermisbruik, pesten op het werk en #MeToo ervaringen, een steun in de rug wil zijn, en absoluut nimmer de intentie heb gehad om personen zwart- of kapot te maken, wilde ik deze boodschap zelf, in mijn eigen woorden, aan de rechter, én aan mijn zoon en zijn vriendin, overdragen' zegt Freichmann-Wijsbeek.
Hoorzitting geannuleerd

Deze week hebben eisers per brief aan de rechtbank en aan de auteur laten weten, dat het aangespannen kortgeding wordt ingetrokken. 'De familie wilt rust', zoals de advocaat laat weten in de brief. 'Gemengde gevoelens', is de eerste reactie van de auteur, 'mijn zoon is nog steeds van mening dat ik leugens beschrijf in mijn autobiografie. Dat doet pijn. Tegelijkertijd ben ik ook blij dat ik mij weer kan richten op mijn missie, zoals ik dat begonnen was in het vorige jaar tot aan mei van dit jaar'.

Autobiografie 'Ondankbaar Loeder'

is geschreven door Saskia Freichmann-Wijsbeek. 'Ik heb mijn autobiografie geschreven als waarschuwing aan ouders, kinderen en omstanders. Als ervaringsdeskundige wil ik het taboe doorbreken door hier in familieverband met elkaar over te praten', aldus Saskia. In Nederland groeien ruim 118.00 kinderen op in onveilige gezinssituaties. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. Deze autobiografie biedt ouders, kinderen en omstanders een steun in de rug en is een aansporing om hulp te zoeken.

Ondankbaar Loeder' is in Nederland en België  te bestellen bij alle boekwinkels maar ook online o.a. bij Bruna.nl en Bol.com. Ook te leen bij de Openbare Bibliotheken in Nederland.