• Foto van de maand februari

    Maria Pöhler

Foto van de maand

13-02-2018, 14:46 | Lezersnieuws | R.

Foto van de Maand

 

Tijdens de bijeenkomst van 7 februari jl. werden de leden van Fotowerkgroep 't Perspectief op onderhoudende wijze bijgepraat door gastspreker Peter de Jong.

Hij gaf een heldere verhandeling over de begrippen "Beeldformaat" en "Resolutie" in de fotografie. Dit zijn onderwerpen welke niet al te vaak als vanzelfsprekend kunnen worden beschouwd. Ook omdat het begrippen zijn waar niet iedereen dagelijks mee te maken krijgt. Daarom was dit een inspirerend onderdeel welke d.m.v. een Powerpoint presentatie op begrijpelijke en verzorgde wijze tot ons kwam.

 

Daarnaast was er de verkiezing "Foto van de Maand". Uit vele inzendingen van hoog fotografisch gehalte werd uiteindelijk de opname gekozen welke Maria Pöhler gemaakt had van een door de tand des tijd getekende garage. Deze stemmige foto kreeg veel bewondering, mede doordat hij in zwart-wit omgezet was.

 

De leden van Fotowerkgroep 't Perspectief gaan zich op de volgende bijeenkomst op 21 februari bezig houden met een uitdagende praktijkopdracht. Zij gaan proberen het fenomeen "Spelen met Licht en Vuur" vast te leggen op de gevoelige sensor. Dit belooft werkelijk een inspannende avond te worden waarbij wij de techniek niet schuwen.

 

Mocht u belangstelling hebben in fotografie en/of meer willen weten over de Fotowerkgroep 't Perspectief dan kunt u te allen tijde contact opnemen met de secretaris Ron Mulder via het e-mailadres: rent.mulder@quicknet.nl of via onze web-site: www.fwgperspectief.nl