• Beeld op sokkel

  Britt Hoeksema
 • Experimenteren met verf

  Britt Hoeksema
 • Experimenteren met verf

  Britt Hoeksema
 • Resultaat workshop werken met gips

  Britt Hoeksema
 • Een selectie van kinderkunst

  Leerlingen KindCentrum Waldervaart

Kinderkunst in de hoofdrol op Kindcentrum Waldervaart

28-03-2019, 17:30 | Lezersnieuws | Britt

Maart stond in het teken van kunst op het KindCentrum Waldervaart in Schagen. Leerlingen namen deel aan het project ‘Beeldend Vormen’ van De Kunstweken. Afgelopen donderdag werden de resultaten gepresenteerd tijdens een kunstroute door het KindCentrum. Glunderende leerlingen en leraren, verwonderde ouders en geïnteresseerde buurtgenoten brachten dit project hiermee tot een prachtig einde. 

 

Samen leren en creëren

Binnen het KindCentrum Waldervaart werken basisscholen, kinderopvang en dagbehandeling vanuit één gezamenlijke visie. De Antoniusschool (so), De Tender (sbo) en Parlan werken samen aan verschillende projecten, waaronder De Kunstweken. “Wij geloven in het samen leren en creëren vanuit een gezamenlijke visie om de ontwikkeling van een kind optimaal te stimuleren”, aldus Layla Assouik, leidinggevende van Parlan Centrum voor Daghulp Schagen.

 

Beeldend vormen

De Kunstweken heeft ‘Beeldend Vormen’ ontwikkeld vanuit het idee dat jezelf creatief uiten vrij maakt, zelfvertrouwen geeft en leidt tot een gevoel van waardering. Daarnaast voelen kinderen die ruimte krijgen om hun binnenwereld te ontdekken zich gelukkiger en presteren op diverse vlakken beter. Allerlei materialen en technieken zijn geïntroduceerd tijdens het project en de kinderen hebben zich in korte tijd ontpopt tot ware kunstenaars. Louise Bos, directeur van De Tender, benadrukt dat kunst leerlingen daarnaast verbindt. “Ons KindCentrum heeft een zeer gemengde populatie, maar door samen kunst te maken en elkaars kunst te waarderen vallen de verschillen even weg. Leerlingen ontdekken zichzelf, maar ook hun klasgenoten op een nieuwe manier.”

 

Afsluitende kunstroute

De kunstwerken van de leerlingen zijn afgelopen donderdag tentoongesteld op de kunstroute door het KindCentrum Waldervaart. Leerlingen, leraren, ouders en buurgenoten vulden de gangen om het werk van de jonge meesters te bewonderen. Directeur van Antoniusschool Schagen, Chantal van der Raaij: “De opkomst was veel hoger dan verwacht – ontzettend leuk voor de leerlingen en onze teams. Je ziet deze kinderen oprecht groeien door dit project en het podium dat hun kunst krijgt.” Als klap op de vuurpijl werd er per deelnemende school een gigantische poster onthuld waarop van iedere leerling een schilderij in miniatuur is afgebeeld. Deze posters krijgen een mooie plek in het KindCentrum, want kinderkunst verdient alle aandacht!