• Overhandiging kleurplaat aan directeur John Bruinsma van de Aloysiusschool

    Larissa Terlaak
  • Kleurplaat

    Bart Verbiest

KLEURPLATENACTIE SCHAGEN

10-07-2019, 13:27 | Lezersnieuws | Larissa

Basisschoolleerlingen uit Schagen maken kans op mooie prijzen, maar daarvoor moeten ze deze zomer eerst proberen de mooiste kleurplaat in te kleuren.

Alle basisscholen in Schagen hebben deze week kleurplaten uitgedeeld aan hun leerlingen. Kinderen uit Schagen t/m 12 jaar kunnen de hele zomervakantie uittrekken om de allermooiste kleurplaat te maken. In de eerste schoolweek worden de winnaars bekendgemaakt. De hoofdprijs is een JBL Charge 4 Speaker. En er zijn nog meer leuke prijzen, namelijk een NERF pistool, bioscoopkaartjes en een verrassingspakket voor de hele klas.

De kleurplatenactie is een initiatief van gemeente Schagen en Stichting Schagen Marktstad. Het doel van Schagen Marktstad is het aantrekkelijker maken van de stad en meer bezoekers te trekken. Esther Cremer, voorzitter: “Als Stichting Schagen Marktstad houden wij ons bezig met de ondernemers, bezoekers en bewoners van de stad. Daar horen natuurlijk de kinderen uit Schagen ook bij. Wij hopen dat de jonge bewoners zich vol enthousiasme op de kleurplaten gaan storten deze zomer.”

De kleurplaten kunnen tot 25 augustus worden ingeleverd bij Picobello, Kinepolis en Beemster Schagen. Daar zijn ook nog kleurplaten verkrijgbaar (op=op).