• Vuurwerk

    Niels Visser

Vuurwerk Federatie in de tegenaanval met meldpunt ikervaargeenoverlast.nl

30-11-2018, 15:18 | Lezersnieuws | Niels

Vanwege de aanhoudende negativiteit rond legaal consumentenvuurwerk, zijn de grote vuurwerkfora en Facebookpagina’s in Nederland een samenwerking aangegaan om namens en met de grote groep vuurwerkliefhebbers in Nederland een tegengeluid te laten horen.

Daartoe is onder meer het meldpunt ikervaargeenoverlast.nl in het leven geroepen. Binnen vijf dagen na de opening van het meldpunt op vrijdagavond 23 november, waren al bijna 8.000 meldingen binnen van mensen die vinden dat het zelf afsteken van legaal consumentenvuurwerk in eigen straat mogelijk moet blijven.

Zoals bekend is de meerderheid van Nederland tegen een verbod op het afsteken van vuurwerk door particulieren. In de de kop van Noord-Holland maar liefst 70 procent van de inwoners tegen een verbod, zo bleek vorige week uit een enquête die door het AD en de regionale dagbladen van de Persgroep werd gehouden. Slechts een kwart ziet een vuurwerkverbod zitten.

Overigens is de Vuurwerk Federatie niet blind voor misstanden en randverschijnselen die te maken hebben met vuurwerk. Mensen die buiten de wettelijke afsteektijden categorie 2 (of hoger) vuurwerk afsteken moeten daarop aangesproken worden. Vandalisme dient hard te worden aangepakt. En wie iets vernielt, moet de schade zelf betalen.

>>www.vuurwerkfederatie.nl/ikervaargeenoverlast