• Binary Data 927657567408771
  • vlnr: Ingo Kroon, Kees Roozendaal, Jonne van de Beek, Hanneke Kaamer van Hoegee

    Angelique van Wijk

VVD zet Arie Durger uit Warmenhuizen in het zonnetje

13-02-2018, 09:18 | Lezersnieuws | Angelique

Het begint een ware traditie te worden, de VVD Taartenactie rondom Valentijnsdag. Ook dit jaar zijn de Noord-Hollandse VVD’ers op pad gegaan met overheerlijke slagroomtaarten om lokale helden eens goed in het zonnetje te zetten. En dit jaar is dit een wel heel bijzonder persoon. Een man uit Warmenhuizen, door vrienden ook wel omschreven als een ‘lopende encyclopedie’ en een ‘gouden kerel’. De VVD Taart is dit jaar naar Arie Durger uit Warmenhuizen gegaan.

Jarenlang was Arie Durger de groundsman van de tennisvereniging. Een taak die hij bijzonder serieus nam en waar hij vele uren in heeft gestoken. Arie was dé gravelexpert van Warmenhuizen en omstreken en wist dan ook precies wat de baan nodig had. Een taak die Kees Rozendaal enige tijd geleden van hem heeft overgenomen. Het was voor Arie tijd om wat rustiger aan te doen, maar stilzitten kan hij eigenlijk niet.

Arie staat erom bekend dat hij het liefst iedereen helpt. “Soms ging Arie op tijd weg van de tennisbaan, op weg naar huis. Maar dan kwam ik hem halverwege tegen en stond hij alweer bij iemand in de tuin te helpen. Arie helpt het liefst iedereen.” aldus Kees Roozendaal.

Geboren in IJmuiden maar al vele jaren een inwoner van Warmenhuizen. Dankzij zijn tomeloze inzet voor de tennisvereniging en alle klusjes in het dorp is hij een bekend gezicht geworden. Op vrijdagochtend 9 februari heeft Kees Roozendaal in het Bolletjescafe in Warmenhuizen de taart voor Arie in ontvangst genomen. Namens de VVD waren Provinciaal Statenlid Hanneke Kaamer van Hoegee, voorzitter Jan Bouwes en lijsttrekker Ingo Kroon hierbij aanwezig. Arie kon er zelf helaas niet bij zijn, maar krijgt de taart alsnog zo snel mogelijk van Kees.