• Winnaar Foto van de Maand

    Lydia Jansen

Winnaar Foto van de Maand

21-05-2018, 14:41 | Lezersnieuws | R.

Bij de laatste bijeenkomst van de leden van de Fotowerkgroep 't Perspectief op woensdag 16 mei kon men kennis nemen van een lastig maar ook boeiend fenomeen binnen de fotografie. Het betrof hier het "Meten van licht in de Fotografie". De presentatie was in handen van Ron Mulder die via een Powerpoint-presentatie één en ander uit de doeken deed. De vele facetten en valkuilen welke men tegen kan komen binnen onze hobby werden op een duidelijke wijze behandeld. De tegenwoordige lichtmeet-systemen in de moderne camera's zijn van een dermate hoog gehalte dat zij ons heel vaak een mooie opname leveren. Maar toch kunnen zij ons, in bepaalde niet alledaagse, situaties behoorlijk bij de neus nemen. Denk alleen maar omstandigheden met veel lichte (sneeuw, ijs) of donkere onderwerpen.

Hopelijk dat er in de toekomst met deze opgedane kennis nog mooiere, geslaagde opnamen te aanschouwen zijn.

 

Na de pauze werd de verkiezing "Foto van de Maand" gehouden. Uit vele, kwalitatief hoge, inzendingen was het moeilijk een winnaar aan te wijzen. Na telling van de anonieme stembriefjes en bespreking van de op de lichtbak gepresenteerde foto's kwam bijgaande opname van een nieuwsgierig kijkend (klein-)kind als winnaar uit de bus. De maakster, Lydia Jansen, kon terecht trots zijn dat zij kans gezien had dit unieke moment te kunnen vastleggen. Hiermee verdiende zij de eerste plaats en de "eeuwige roem"!

 

Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst zullen de resultaten getoond worden van twee voorgaande activiteiten, nl. de praktijkavonden "Muziek & Instrumenten" en "Portretfotografie in 'High- en Lowkey'-technieken".

 

Bent u geïnteresseerd in de activiteiten van onze werkgroep, bezoekt u dan eens onze website: www.fwgperspectief.nl

Ook kunt u informatie vragen door het sturen van een e-mail aan: secretaris@fwgperspectief.nl