• Vreugde dans VZV

    Patrick Hogervorst
  • Vreugde bij Supporters VZV

    Patrick Hogervorst
  • Zwaar bevochten zege VZV

    Patrick Hogervorst

Zwaar bevochten winst JuRo Unirek/VZV tegen Venlo.

17-02-2019, 12:23 | Lezersnieuws | Theo

JuRo Unirek/VZV heeft ook de wedstrijd tegen Cabooter Group/Handbal Venlo in ’t Zijveld weten te winnen.

Het was weer een wedstrijd om van te smullen met gelijkwaardige ploegen waar de ploeg uit Venlo in de eerste helft steeds een voorsprong in handen hadden.

Tot 4-4 werd er om en om gescoord en waren het de keepsters Amber Zomerdijk en Sanne Hekking met formidabele reddingen enkele breaks van VZV onschadelijk wist te maken.

Een Time Out van trainer/coach Robin Gielen sorteerde meteen effect, het tempo ging omhoog wat halverwege de eerste helft een 5-9 voorsprong voor de ploeg uit Venlo opleverde.

Lotte Prak scoorde 6-9 waarna Rolf Schulte ook middels een Time Out voor de thuisploeg zijn team weer op de rails trachtte te krijgen.

VZV herpakte zich daarna en door doelpunten van Esma Staal, Florance Kos, Lotte Prak en enkele prima reddingen van Amber Zomerdijk scoorde Kim Jimmink nog voor de pauze de aansluitingstreffer.

Ruststand 12-13.

JuRo Unirek kwam na de rust meteen furieus uit de startblokken, Florance Kos scoorde twee maal achter elkaar en de volgende score van Lotte Prak betekende dat VZV voor het eerst op voorsprong kwam 15-14.

De wedstrijd ging daarna gelijk op waar Venlo een of twee doelpunten voorspong hadden.

JuRo Unirek/VZV toonde net als in eerdere wedstrijden veerkracht en vochten verbeten door voor een beter resultaat..

In de spannende zenuwslopende slotfase kwam JuRo Unirek/VZV zelfs twee punten voor te staan en pakte een Rolf Schulte een time out om vooral druk op de tegenstander te houden.

Toch kwam Venlo ondanks twee fraaie treffers van Esma Staal weer langszij 24-24 met nog een kleine twee minuten te spelen.

Florance Kos scoorde 25-24 waarna de aanval van de tegenstander door het voortreffelijk scheidsrechters dames duo Wijterburg & van Dijk werd afgefloten wegens cirkel.

Hierna scoorde Lotte Prak zelfs nog in de slotseconde het laatste doelpunt met wederom het talrijke publiek als de grote winnaar van deze avond.

Eindstand 26-24.

Doelpunten : Lotte Prak 8, Esma Staal 5, Florance Kos 5, Jane Kramer 3, Kim Jimmink 2, Maud Kruijer 2, Lisa Vlug 1, Nada Blokker 1, Djazzmin Trabelsi 1.

 

Zaterdag 23 februari speelt Dames1 van JuRo Unirek/VZV de laatste competitie wedstrijd tegen HV Quintus aanvang 19.00 uur.

Supporters zijn ook nu weer welkom en kunnen met de bus van Taxi van Diepen mee naar deze wedstrijd.

Hierna wordt er in de Kampioenspoule door VZV verder gestreden om plaatsen in de Europese competities.