Eindejaar in Wereldwinkel

Kalender Novib weer verkrijgbaar

SCHAGEN Hoewel het jaar nog niet geheel teneinde is, is de Wereldwinkel Schagen al goed voorbereid op dat feit. Zo liggen op de schappen weer de fraaie Novib-kalenders en ook de mooie wens- foto- en kerstkaarten van die organisatie.

De kaarten zijn alle zonder tekst. De Novib-kalender 2018 staat in het teken van de kleurrijke wereld waarin we leven. Door de aankoop van Novib-artikelen krijgen mensen uit ontwikkelingslanden de kans om uit de armoede te komen en kunnen zo aan een betere toekomst bouwen.

WANDDECORATIE Dit geldt ook voor de andere nieuwe producten in de Wereldwinkel. Bijvoorbeeld de fraaie wanddecoratie van een op hout beschilderde flamingo. Een heel ander product is de echt katoenen handgeweven handdoek, gemaakt op Sri Lanka.

Medewerker Hans Nusink van de Wereldwinkel legt uit: ,,Speciale aandacht graag voor de zogenaamde clickboxen van hergebruik plastic flessen, handgemaakt door een trotse Zuid-Afrikaanse vrouw. De flessen waren ooit gevuld met koolzuurhoudend water, nu zijn ze een bron van verbeelding."

OMGETOVERD ,,Liever niet nog meer plastic op het land of in de oceaan, nu fraai omgetoverd tot een sprankelend lichtje voor de donkere dagen in deze tijd van het jaar", vervolgt Nusink.

,,Kom ook voor sinterklaascadeaus in de Wereldwinkel Schagen onder de toren van de kerk op de Markt. ,,Ook is de Wereldwinkel op zoek is naar nieuwe vrijwilligers om ons fijne winkelteam te komen versterken of de website te onderhouden. Neem telefonisch contact op met de winkel als u belangstelling heeft, 0224-212191."