• Ontspanning door goed opgebouwde inspanning

    PR-foto TAS'82

20e editie 'Start bij TAS'

Maak je klaar voor de 5 kilometer

SCHAGEN Atletiekvereniging TAS'82 start zaterdag 3 februari 2018 met de 20e editie van 'Start bij TAS'. Onder professionele begeleiding trainen wordt getraind om na 10 weken de 5ilometer te kunnen volbrengen. Hamvraag: ben jij er klaar voor om jezelf uit te dagen?

Monique de Vries: " We willen met 'Start bij TAS' de beginnende hardloper(s) op een verantwoorde manier leren hardlopen. Via een schema van 10 weken (één keer per week onder begeleiding en twee keer per week via een loopschema) wordt gewerkt aan het volbrengen van een 5 kilometer."

TIEN ENGELSE MIJLEN "Zondag 22 april lopen de deelnemers de afsluitende 5 kilometer tijdens de 10 Engelse Mijlen van Schagen", vervolgt De Vries.

De trainingen zijn toegankelijk voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar. Naast de trainingen krijgen de 'cursisten'ook informatie over kleding, schoeisel, voeding en zal speciale aandacht worden besteed aan blessurepreventie en- behandeling.

ATLETIEKBAAN De trainingen vinden plaats op de atletiekbaan in Schagen (achter de Spartahal aan de Zuiderweg), op de zaterdagochtend om 09.00 uur (tot +/- 10.30 uur). "Na de cursus is het mogelijk om lid worden van de vereniging, maar dit is uiteraard geen verplichting", vertelt Monique de Vries.

BIJEENKOMST Zaterdag 3 februari van 09.00 tot 10.00 uur is er een voorlichtings- en inschrijfbijeenkomst (plus betalen van het cursusgeld). "Je krijgt deze ochtend meer informatie over de inhoud van de cursus. Meedoen kost €47,50 en is inclusief startbewijs voor de 5 kilometer. Zaterdag 10 februari om 09.00 gaat de eerste training van start", besluit De Vries.

OPGEVEN Nieuwsgierig en enthousiast?

Opgeven is mogelijk via www.tas82.nl of bij Fred Makker, tel: 0224-298992.

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht via pr@tas82.nl.

OVER TAS Trim- en Atletiekvereniging, afgekort TAS'82 opgericht 1 september 1982, is o.a. een weg-atletiekvereniging voor de echte weg-atletiek maar ook voor sportief wandelen. TAS is een open vereniging voor alle niveaus, van beginners tot snelle wedstrijdlopers.

TAS'82 is uniek in de diverse trainingen die worden aangeboden in het bos, op de atletiekbaan en op de weg. Bij de gevarieerde trainingen, uiteraard met verantwoorde begeleiding, staat kwaliteit voorop. TAS'82, met inmiddels ruim 400 leden, verzorgt trainingen maar ook wedstrijden zoals de 10 Engelse Mijlen van Schagen en de Hel van het Noorden.

'We bewijzen bij elke training en wedstrijd dat prestaties samengaan met gezelligheid', zo ongeveer luidt de slogan van TAS'82.

Altijd al willen hardlopen? Is het er nooit van gekomen? Kom dan eens vrijblijvend naar een training.

2 keer per jaar wordt gelopen voor de clubkampioenschappen. Iedere atleet loopt in zijn of haar categorie. De allersnelste in zijn of haar categorie wordt clubkampioen.

Kijk voor alle sportmogelijkheden bij TAS'82 op de site van de vereniging: www.tas82.nl