• Winnaar Michiel de Ruiter.

    Eigen foto.

70e hardloopronde van Tuitjenhorn

TUITJENHORN Voor de 70ste maal werd zaterdag 14 juli de hardloopronde van Tuitjenhorn georganiseerd. Een jubileum, daarom aan het eind de jubileum-estafette.
Het is de oudste hardloopronde van NoordHolland. Ooit ontstaan bij voetbalvereniging Hollandia T om de voetballers te stimuleren om in de zomermaanden aan de conditie te blijven schaven. Het waren goede hardloopomstandigheden zaterdagavond in Tuitjenhorn.

Daardoor was er veel publiek op de been. Vele vlaggen hingen uit en langs het parcours waren vele zitjes gecreëerd. Met enthousiaste aanmoedigingen werden de deelnemers gestimuleerd om tot het uiterste te gaan. Bij de jeugd was speaker Theo Tesselaar goed op dreef. Op vlotte wijze wijze werden de diverse loopafstanden, prijsuitreikingen en de verloting aan elkaar gepraat. Bij de senioren nam Kees Bakker de microfoon over, om met veel deskundigheid het massaal opgekomen publiek van puike informatie te voorzien. Vele trimmers namen deel aan de 5 km. Het talent Pepijn Smilda zette op deze 5 km een knappe winnende tijd neer van 16.11. Bij de 10 km wedstrijdloop gingen bij de heren senioren Michiel de Ruyter en Pip Tesselaar langdurig gezamenlijk aan de kop. Uiteindelijk wist Michiel door een sterke laatste ronden de 10 km te winnen in 33.42, gevolgd door Pip in 35.03. en als derde Menno Brendeke in 36.40 Bij de dames was Inge de Jong van Team Distance Runners duidelijk de sterkste, zij won in 36.44. Tweede werd Fanos Tekle in 37.07. Derde werd Eva van Zoonen in 37.20.
Snelste dame uit Tuitjenhorn was Manon Kruiver en de snelste Tuitjenhorner heer Jim Kruijver en eugdestafette was een leuk intermezzo. Alle wissels verliepen vlekkeloos. Het leek wel of hier langdurig op geoefend was.
Aan de jubileum-estafette, van 4 maal 500 meter, werd door 11 zeer enthousiaste ploegen deelgenomen. Het NOVA-herenteam bestaande uit Steven de Moel, Daan Emmaneel, Aris Beers en Teun Beers was het snelst. Voor alle prijswinnaars en de winnende tijden, zie bijgaande lijst. De prijsuitreiking voor de volwassenen was na afloop in café de Vriendschap, waar het met entertainer Tim Duinmeijer nog heel lang heel gezellig was.
Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl