• Beeld van de loop in 2017.

    Foto aangeleverd.

70ste Stratenloop van Tuitjenhorn

TUITJENHORN Voor de 70ste maal wordt zaterdagavond 14 juli de hardloopronde van Tuitjenhorn georganiseerd. Het is de oudste hardloopronde van Noord-Holland.
Theo Tesselaar: "We starten om 17.00 uur met de allerjongsten van 4 en 5 jaar. Daarna de diverse andere jeugdcategorieën. Om 18.05 uur is er een estafette voor jeugdviertallen, jongens,  meisjes of gemengd, van de lagere school, die 4 x ca. 500 meter lopen."

Om 19.00 uur is is de grote RABO golden one loop voor dames en heren. Een 5 km-trimloop en een 10 km-
wedstrijd/trimloop. "Bij de heren senioren gaan we er van uit dat NOVA-atleet Michiel de Ruijter zijn titel van vorig jaar zal komen verdedigen. Bij de dames senioren komt de sterke winnares van vorig jaar, NOVA-atlete Margriet Berkhout haar titel verdedigen. En natuurlijk zijn ook alle trimmers welkom om 19.30 uur op de 5 en 10 km. Deze loop is een ideale voorbereiding op de Dam tot Dam-loop op 23 september Als klap op de vuurpijl vindt aan het slot de jubileum-estafette voor senioren plaats. Eenmalig vanwege het 70-jarig bestaan kunnen vrienden/vriendinnen/collega's/clubgenoten met zijn vieren ieder 500 meter rennen."
De prijsuitreiking voor de volwassenen is na afloop in Café de vriendschap, met muziek en zanger Tim Duinmeijer. Van 16.30 uur tot 21.00 uur zal het hardloopparcours hermetisch afgesloten zijn voor auto's. Alle omwonenden rond het parcours wordt bij deze gevraagd het hardloopparcours autovrij te houden en indien ze de auto willen gebruiken, hun auto tijdig buiten het parcours te zetten. Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl