• De organisatoren Rinus Jonker, Sander Muldersen Niels Schilder (van links af)

    Eigen foto.

Accordeonfestival 2018

BURGERBRUG De vierendertigste editie van het Accordeonfestival Krabbendam vindt zondag 17 juni - Vaderdag - plaats in Eet- en muziekcafé Halfweg in Burgerbrug. Het festival begint om 11.00 uur.

Voor de liefhebbers al jaren een vast gegeven. Vaderdag is festivaldag. Traditioneel zal ook dit jaar op Vaderdag het Accordeon Festival Krabbendam in Burgerbrug plaatsvinden. Ditmaal de 34-ste versie van het populaire festival voor accordeon- en trekharmonicaspelers en allen die deze muziek een warm hart toedragen. Het festival, vernoemd naar het buurtschap waar de eerste aflevering van dit vermaarde muziekfestival ooit plaatsvond, is voor zowel deelnemers als publiek gratis toegankelijk. Het biedt een open podium aan accordeonisten en trekharmonicabespelers, van elk denkbaar niveau, amateur of professional, uit de zeer wijde regio.

ALLE WINDSTREKEN Ook nu zullen naar verwachting weer veel vaste muzikale deelnemers, onder meer uit Noord- en Zuid-Holland, Groningen en Friesland, hun instrument laten klinken voor een, als gebruikelijk, grote publieke belangstelling. Ook Mia Helwegen, de Limburgse accordeonvirtuoos en revelatie van de vorige festivaleditie, zal haar opwachting maken. Als 'gage' voor hun optreden ontvangen de musici naast consumptiebonnen een leuk aandenken als blijk van waardering. Op deze dag zal zowel binnen op het podium als buiten in een van de tenten, solo of in gezellig samenspel, worden gemusiceerd.

Desgewenst worden de accordeonisten zowel ritmisch als vocaal ondersteund door drummer/zanger Sjaak Zutt, die deze taak al meer dan 25 jaar vrijwillig en met veel elan vervult.

De presentatie van het festival is in handen van Gerben Wester. Ook ditmaal zal de festivaldag zo rond 17.00 uur traditioneel worden besloten met een 'muzikaal dessert'. Maar om dat - als verrassing - te kunnen serveren houden festivalorganisatoren Rinus Jonker, Sander Mulders en Niels Schilder de lippen op elkaar. Aanmelding voor deelname: 0226-381141 of per e-mail: eetcafehalfweg@quicknet.nl of gewoon mondeling op de festivaldag.

Entree en deelname zijn beide als gewoonlijk gratis.