• 2015: AZ en de Regioselectie betreden het biljartlaken van vv Dirkshorn.

    Marc Moussault

AZ weer naar Dirkshorn

Alkmaarders zetten goede traditie voort

DIRKSHORN AZ mag de borst natmaken. Voetbalvereniging Dirkshorn heeft zoals in de afgelopen jaren traditie is een sterke Regioselectie samengesteld. Met een mix van voetballers die ooit het profvoetbal hebben gehaald, tot jongelingen die zich tegen de Alkmaarders voor het eerst in de kijker kunnen spelen. Wellicht zelfs bij de BVO uit Alkmaar, afgelopen seizoen vierde in de Eredivisie.

Vrijdagavond 29 juni om 19.00 uur trappen de Regioselectie Dirkshorn en AZ af op het sportcomplex aan de Veersloot in Dirkshorn. Dinsdag 19 juni stond de eerste training van de regioselectie op het programma. De spelers bereiden zich voor op het B-veld van Dirkshorn.

SPEELKLAAR Net als ieder jaar wordt het hoofdveld van de club grondig onder handen genomen om helemaal speelklaar te zijn voor 29 juni. AZ heeft al vaker laten weten, onder de indruk te zijn van de grasmat in Dirkshorn.

De Regioselectie staat dit jaar onder leiding van Han Visscher, die voorheen trainer was bij onder meer VIOS uit Warmenhuizen. Hij behoorde nu tot de technische leiding bij voetbalvereniging Bergen. Voor het samenstellen van de selectie heeft hij hulp gekregen van de stafleden Olaf Peters en Lars Fortuin.

SELECTIE Er zijn twintig spelers opgeroepen voor de wedstrijd. AZ grijpt de voorbereiding van het seizoen traditiegetrouw aan om onder meer nieuwe spelers te laten zien aan het publiek. De afgelopen jaren hebben onder anderen sterren als Vincent Janssen en Steven Berghuis hun gezicht laten zien in Dirkshorn. Maar ook Wout Weghorst - nu international - was aan de Veersloot te bewonderen.
Voor de komende ontmoeting krijgt de selectie van AZ tegenstand van een aantal oud-profs, zoals Joost Meendering (ex-Ajax) en Nick Kuipers (ex-FC Utrecht). Meendering is een debutant in de Regioselectie nadat hij deze zomer stopte als profvoetballer. Verder zijn onder anderen Stijn Buik, die van SRC overstapt naar ZAP, en David Albert in de selectie opgenomen. Albert was vorig seizoen namens de Helderse selectie trefzeker tegen Jong AZ. Spits Robin Schouwvlieger van ZAP is ook van de partij, net als Maarten Blankendaal (VIOS) en Jacco Fijnheer van Winkel en doelman Dennis de Geus van Dirkshorn.

KAARTEN Kaarten voor de wedstrijd zijn verkrijgbaar bij Sportshop Bouwes in het Makado Centrum in Schagen, Sport2000 in IJmuiden, Van der Werff in Tuitjenhorn, De Kastanjeboom in Dirkshorn en Buurtsuper Spar in Dirkshorn. Ook worden ze aan de deur en online verkocht.