• Aangeleverd
  • Aangeleverd

Basisschool De Rank wint Streetdancekampioenschappen

REGIO Basisschool de Rank, uit Schagen, heeft woensdag 22 mei de Streetdancekampioenschappen gewonnen. De Streetdancekampioenschappen worden jaarlijks door Team Sportservice georganiseerd voor de bovenbouwgroepen van de basisscholen in Schagen en Hollands Kroon. Presentatrice, danseres en JOGG-ambassadeur Ingrid Jansen jureerde tijdens de finales. De streetdancekampioenschappen werden gehouden in de Multitreffer in 't Zand. Er deden dit jaar 24 groepen mee, waarvan er negen door mochten naar de finale.

De Rank trad op in een groep van 11 meiden, met de naam Dance Stars. Zij maakten deze naam meer dan waar. De Dance Stars van de Rank blonken uit met een heel energieke dans waarbij de groep mooi synchroon bewoog. Zij hebben een wisseltrofee gewonnen, die doorgegeven werd door de winnaar van vorig jaar: De Springschans. Daarnaast hebben zij een (s)Cool on Wheels clinic gewonnen voor de hele klas. Met deze clinic ervaren leerlingen wat sporten met een beperking
inhoudt.
De Danstovenaars, van de Julianaschool zijn 2e geworden. Een groep van zes, met een heel verrassende en originele dans. De groep Lekker met de meiden, van De Hoge Ven kreeg de derde plaats. Opvallend was dat dit jaar bijna alle groepen hun eigen mix maakten van verschillende liedjes voor hun act. Dat gaf bijzonder creatieve en verrassende resultaten.

Alle teams hadden zich heel goed voorbereid op hun streetdance-act. Daarbij werd niet alleen gekeken naar de muziek en de dans. Ook aan de outfits van de verschillende acts is duidelijk heel veel aandacht besteed. Zo werd het een zeer afwisselende show waarbij elk team het weer helemaal op zijn eigen manier deed. Het publiek was erg enthousiast, klapte mee met de muziek en gaf elke act een groot applaus.