• Bender PR

Bender speelt 'Broos' in Cultuurkerkje Oudesluis

OUDESLUIS Vrolijk en ontroerend. Uitbundig en melancholiek. Het lijken uitersten, toch weten de muzikanten van Bender ze te verenigen in hun liedjesprogramma 'Broos'. De groep speelt dit programma zaterdag 13 oktober in het Cultuurkerkje aan de Noorderweg 14a in Oudesluis.

'Broos' is een ode aan de kwetsbaarheid die in het bestaan besloten ligt. Een muzikale voorstelling met Nederlandstalige chansons over het kleine geluk, waarover je je elke dag kunt verwonderen en het grote drama dat onvermijdelijk dreigt. Zonder opsmuk laat Bender allerlei muziekstijlen de revue passeren. Niet zelden zorgen de teksten van Vissers of de trompet van Calis voor adembenemende stiltes in de zaal.

Bender toert inmiddels zeven jaar met veel succes door het land met liedjesprogramma's als 'Bender haast zich suf', 'Bender dendert door' en nu 'Broos'. Bender is te zien in theaters, cultuurpodia, kerken en op festivals. Ook is Bender met enige regelmaat op de radio te beluisteren. De albums 'Voor het te laat is' (2012) en 'Broos' (2016) zijn door het publiek en de media met lof ontvangen.

De bezetting van de groep bestaat uit Bert Vissers- zang, piano, gitaar, Tom Bak – gitaar, zang, Jos Caspers – contrabas, zang, Rodney Calis – trompet, bugel, percussie, melodica.
Het optreden in het Cultuurkerkje in Oudesluis begint zaterdag om 20.30 uur. Entree bedraagt 12,50 euro per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar op de dag zelf bij de ingang of te reserveren via: https://cultuurkerkje.nl/kaartverkoop/