• Foto aangeleverd.

Blinkende tanden bij Hondenschool Vrienden Hondenliefhebbers Petten

SCHAGEN Een unieke samenwerking tussen de hondenschool VHP en het Clusius College. Twintig studenten van de opleiding Paraveterinair van het Clusius hebben gebitscontrole spreekuren georganiseerd bij de hondenschool VHP. Want de gezondheid van het gebit van een huisdier is essentieel. 

De studenten zitten in het examenjaar van het Clusius College (mbo) en krijgen les in tandheelkunde bij de hond. De gezondheid van het gebit bij de hond is een belangrijk onderdeel van deze lessen. Bij het beoordelen van het gebit gaat het niet alleen om het beoordelen van de tanden van de hond. Het is ook belangrijk om goed contact te maken met de baas van de hond. Daarnaast vertoont niet iedere hond hetzelfde gedrag. Dit gedrag is afhankelijk van het ras en de omgang met de baas. De ene hond laat zich gemakkelijk bekijken en de andere hond houdt liever de tanden op elkaar. 

Om dit goed te oefenen zijn er gebitscontrole spreekuren georganiseerd bij Hondenschool Vrienden Hondenliefhebbers Petten. Tijdens deze spreekuren, verdeeld over twee woensdagavonden, hebben de studenten van circa tachtig honden van Jack Russel tot Duitse dog de gebitten geïnspecteerd en de baasjes van de nodige informatie voorzien. Na de controle kregen de baasjes een goodybag mee met verzorgingsproducten voor het gebit van de hond. 

Voor de studenten was het een goede oefening maar ook voor de honden. Bij de cursus Gedrag & Gehoorzaamheid A is het een examenonderdeel dat de hond het gebit laat tonen. De gebitscontrole spreekuren waren een groot succes! De hondenschool in Petten had de zaakjes goed voor elkaar.