• Abbey Road Schagen.

    Marc Moussault

Bontgekleurd Oranjebal

't ZAND De tweede editie van het Oranjebal 't Zand kent vele kleuren van de popmuziek. Vrijdag 27 april hopen de Magnusmannen het met de tributebands Red Hot Chili Neppers, D'n Doars (The Doors) en Skunk (Doe Maar) iedereen naar de zin te maken.

NEPPERS De grote zaal van de Jonge Prins is op Koningsdag het toneel, waar deze bands hun favorieten eer betonen. De Red Hot Chili Peppers mogen zich in een toenemende populariteit verheugen, gelet op de tien nummers in de laatste Top2000. De look-a- like Peppers uit Friesland zullen gretig plukken uit de albums Blood Sugar Sex Magik, Californication en Stadium Arcadium.

DOORS The Doors kwamen oorspronkelijk ook van de Amerikaanse westkust. Na de curieuze dood van zanger Jim Morrison heeft deze band nog niets aan magie verloren. D'n Doars spelen de Jonge Prins ongetwijfeld compleet plat.

SKUNKStil blijven staan zal tijdens het afsluitende optreden van Skunk lastig worden. De Apeldoornse band ontleent haar naam aan de doorbraak van het immens populaire Doe Maar begin jaren tachtig en speelt de ska-muziek feilloos na. Belle Helene, De Bom, 32 jaar, Pa, Smoorverliefd; alle hits van de groep zullen langskomen.

MELTDOWN Het voorprogramma is voor het eigen Meltdown. De veertigers Hans Deutekom, Dennis Lemmers, Jan Mul en Victor Schilder lieten in hun jonge jaren de gitaren enthousiast rammelen en verzorgden menig optreden in 't Zand en omstreken. Sinds een paar spelen ze weer: ergens in een garage, zonder publiek. Maar nu dus – eenmalig – wél voor publiek. De Zantemers beginnen hun reünieconcert exact om 16.00 uur. Het geluid voldoet op Koningsdag aan de GGD-norm (103 dB). De zaal gaat om 15.30 uur open. Rond middernacht heeft de laatste band (Doe Maar) zijn laatste nummer gespeeld.

Kaarten à € 10 zijn verkrijgbaar in 't Zand bij de Jonge Prins en Sigarenmagazijn Johan Dignum, bij Henk Bakker Bloemen in Schagen en via www.magnusmannen.nl. Kaarten aan de zaal € 12,50.