• Scene uit My Fair Lady.

    Roy Beusker

Broadway-klassieker 'My Fair Lady' te zien in Theater De Vest

REGIO Opeenvolgende generaties genieten al ruim zestig jaar van het verhaal van de excentrieke professor Higgins en het eenvoudige bloemenmeisje Eliza Doolittle in 'My Fair Lady'. Deze prachtige productie is in een fris jasje gestoken en is 20, 21 en 22 april te zien in Theater De Vest in Alkmaar. Met onder anderen Esmée Dekker,
en Chris Tates. Een andere belangrijke rol is weggelegd voor Sjoukje Hooymaayer, maar zij is getroffen door een ernstige ziekte en wordt vervangen door een understudy.


Professor Higgins neemt de weddenschap aan om het meisje met het platte accent om te toveren tot een lady in de Engelse society. Dat gaat bepaald niet zonder slag of stoot, want Eliza heeft het hart op de tong. Maar leraar en leerling groeien naar elkaar toe en Eliza weet uiteindelijk niet alleen de Engelse elite van slag te brengen…
'My Fair Lady' heeft een imponerende geschiedenis. De wereldpremière vond in 1956 plaats op Broadway met Julie Andrews als Eliza Doolittle. De voorstelling won een Tony en acht jaar later verscheen de filmversie in de bioscopen. Audrey Hepburn schitterde als Eliza Doolittle en de film won in 1965 maar liefst acht Oscars.

Vrijdag 20 april en zaterdag 21 april kunnen bezoekers voorafgaand aan de voorstelling deelnemen aan een voorspel in 300 seconden. In de foyer zal musicoloog Kees Wisse in 5 minuten een mini-college geven over het ontstaan van de musical. Bezoekers kunnen door middel van een speciale zandloper kenbaar maken interesse te hebben en de rest gaat vanzelf. Het voorspel vindt plaats tussen 19:30 en 20:00 uur.

Speciaal voor deze avond prepareert de kok van Grand Café Klunder een 'My Fair Lady' menu met heerlijke hapjes om te delen, bubbels en iets lekkers toe voor € 27,50 per persoon. Reserveren kan via 072-548 98 98. Een vegetarische variant is ook mogelijk mits vermeld bij reservering.

'My Fair Lady' is donderdag 20, 21 en 22 april om 20.15 uur in Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 45,00 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur,. (072 - 548 99).