• Aangeleverd

Buitenmensen gezocht voor opleiding Recreatie & Natuur

SCHAGEN Iedereen houdt van recreëren. De één gaat graag naar de camping, de ander slaat graag een balletje op de golfbaan en weer iemand anders wandelt graag door een recreatiegebied. Overal om ons heen zijn recreatiebedrijven te vinden. Deze terreinen moeten worden onderhouden door mensen die van aanpakken weten.
Het Clusius College in Hoorn biedt al jarenlang een opleiding aan voor dit specifieke werkveld. Komend schooljaar start de opleiding met een nieuwe naam: Recreatie & Natuur. "De focus van de opleiding komt te liggen op de recreatiebranche" zegt docent Mervyn Puhl. Studenten krijgen les in het onderhouden van groen en buitenruimte. Denk daarbij aan grasmaaien en snoeien met de hand of machinaal. Daarnaast wordt aandacht besteed aan techniek voor het onderhouden van gebouwen, machines en recreatieve voorzieningen. De derde belangrijke pijler is communicatie en gastvriendelijkheid. Hierbij leren studenten bijvoorbeeld om gasten te ontvangen, hen te woord te staan en een klacht op juiste wijze te behandelen.
Derdejaars student Noah de Vries zegt "het werk in recreatiebranche vind ik onwijs leuk. Mensen die op vakantie gaan, komen om een leuke ervaring te hebben. Ik zorg ervoor dat hun vakantie goed tot z'n recht komt." Noah heeft stage gelopen bij Bungalowpark Zuiderzee in Medemblik. "Terwijl je aan het werk bent komen de gasten naar je toe om een praatje te maken." Recreatiebedrijven in de regio staan te springen om goed opgeleide medewerkers die aan de slag willen in deze branche. Noah heeft echter al andere plannen voor zijn toekomst. "Het liefst zou ik een eigen camping of bungalowpark willen hebben in Frankrijk."
Al met al een brede en vooral leuke opleiding voor mensen die van aanpakken weten. Heb je interesse in de opleiding? Wil je meer weten? Kom dan op 27 maart van 16.00 – 18.00 uur naar de informatiemarkt van het Clusius College in Hoorn (Blauwe berg 3, Hoorn). Je kunt ook een kijkje nemen op de website of je vragen mailen naar m.puhl@clusius.nl. Heb je je keuze al gemaakt? Schrijf je dan direct in op www.clusius.nl.