• In première in CineMagnus: 'Gek van Oranje'.

    Pief Weyman

CineMagnus kleurt oranje

SCHAGEN Aad en Carla Burger uit Tuitjenhorn zijn winnaar geworden van de twee vrijkaarten voor Fifty Shades Freed. Kennelijk een populair genre, want het hoosde goede oplossingen: Fifty Shades of Grey was inderdaad de eerste in de reeks. Het echtpaar Burger kwam na loting als winnaar uit de bus. Volgende week weer een lezersactie. Hier het overzicht voor de komende periode.

PREMIÈRE: GEK VAN ORANJE Het is zomer 2010 en Nederland blijft maar scoren tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. De Oranjefans dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken – als het carnaval van het WK voorbij is – nooit meer dezelfde te zijn. Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm, die zich afspeelt tijdens die paar weken dat Nederland zijn doe-maar-gewoon mentaliteit van zich afschudt en helemaal opgaat in de totale oranjegekte.

AANKOMENDE EVENTS Woensdag 28 februari: The Winter's Tale. Shakespeares sprookje over liefde en verlies, omgetoverd in een meeslepend dansdrama door Christopher Wheeldon in zijn balletversie op muziek van Joby Talbot.

Live-voorstelling: woensdag 28 februari om 20.00 uur. Encore-voorstelling: dinsdag 6 maart om 14.00 uur Kaarten voor de live-voorstellingen kosten €21,50 per persoon en voor de encore-voorstelling €17,50. Bij binnenkomst krijgt u een kopje koffie of thee en een kleine traktatie.

The Winter's Tale is Shakespeares sprookje over liefde en verlies, omgetoverd in een meeslepend dansdrama door Christopher Wheeldon in zijn balletversie op muziek van Joby Talbot. Christopher Wheeldon, associate artistiek leider van The Royal Ballet, maakte zijn bewerking van Shakespeares grote romance The Winter's Tale voor The Royal Ballet in 2014. Net als Alice's Adventures in Wonderland kreeg The Winter's Tale bij de première uitbundige lof toegezwaaid; zowel de critici als het publiek prezen het ballet om de intelligente, sterk tot de verbeelding sprekende verhaallijn en de vertaling daarvan in voortreffelijke dans. Nu al wordt het werk algemeen beschouwd als een moderne klassieker.

Het verhaal draait om het stuklopen van een huwelijk door een alles verterende jaloezie, het te vondeling leggen van een kind en een ogenschijnlijk hopeloze liefde. Toch volgt uiteindelijk, ingegeven door wroeging en spijt– en na een schijnbaar miraculeuze wederopstanding een happy end dat overloopt van vergevingsgezindheid en verzoening. Mede door de prachtige decors van Bob Crowley en de sfeervolle muziek van Joby Talbot is The Winter's Tale een meesterlijk modern verhalend ballet.