• Koprolletje...

    Foto aangeleverd

Crazy Autocross in Winkel

REGIO Het autocrosscircus zet zondag zondag 17 juni het kamp op aan de Hartweg in Winkel. Deze dag vindt vanaf 12.00 uur de crazy-autocross plaats op het snelle en spectaculaire circuit tussen de sporthal en de Westfriesedijk in Winkel.
Er wordt door ruim honderd deelnemers gestreden om de SP 2000 prijs en de Peetoom Winkel wisselcup terwijl het resultaat ook zal meetellen voor het kampioenschap van Noord- Holland 2018.
De organisatie heeft dit jaar wederom een fraai en afwisselend programma in diverse klassen in elkaar gezet. Omdat de race/autosport in Winkel en omgeving enorm leeft, verwacht de organisatie weer veel bezoekers zodat een groot en gratis parkeerterrein direct naast de wedstrijdbaan is ingericht.
In Winkel zal dit jaar in totaal 9 klassen de strijd worden aangegaan namelijk in de Verstevigde-, de Standaard-, de Dames – de Super Standaard -, de Rodeo klasse, de Keverklasse maar ook de supersnelle Formule 1 en Formule 2 klasse terwijl de V-Buggy jeugd klasse wegens enorm succes in 2017 ook weer aan de start zal verschijnen.

In de Standaard klasse weer diverse plaatselijke coureurs aan de start welke op deze autocross-zondag – onder het toeziende oog van vrienden en/of familieleden – hun stuurmanskunst in hun woonplaats Winkel willen tonen. Uw aandacht voor rookie (nieuwkomer) Jordy Breddels uit Winkel terwijl we Ronald Sijtsma (gesteund door een goede sponsor) ook niet uit het oog mogen verliezen.
Natuurlijk hangt veel af van de weersomstandigheden. Zien we in Winkel een snelle cross op een droge baan of wordt het een spectaculaire cross op een nat circuit. Niet onvermeld mag blijven de damesklasse die dit jaar opnieuw zal starten in Winkel. Van de dames die in de crazy-cross gebeuren hun sporen hebben verdiend wordt veel spektakel verwacht.
Natuurlijk is ook de vrijwillige Brandweer en de EHBO op het circuit aanwezig om eventueel de nodige hand- en spandiensten te verrichten. Voor alle bezoekers is er het gratis programmablad beschikbaar, met o.a. de gegevens over de deelnemers die zondag 17 juni in Winkel aan de start zullen verschijnen. Sponsors en premieschenkers zijn bij deze sport onmisbaar, wilt u nu al uw premie met reclameboodschap bij ons inleveren mailt u dan even naar a.groot1@quicknet.nl. Het circuit met ruime gratis parkeergelegenheid is gelegen aan de Hartweg (ten oosten van de
sporthal nabij de Westfriesedijk) te Winkel.