• Henk Smits met een cursist.

    Michelle D.

Dansen in de kerk

Zomerworkshop in Haringhuizen

HARINGHUIZEN In de Willibrorduskerk in Haringhuizen wordt gedurende vier maandagmiddagen een dansworkshop gegeven onder leiding van Henk Smits.

OPDRACHTEN Dansexpressie is een dansvorm waaraan iedereen die affiniteit met dans heeft, kan meedoen. Er wordt gedanst vanuit opdrachten die te maken hebben met beeldende kunst, met natuurverschijnselen, met poëtische teksten, met muziek en deze keer ook met de unieke cultuurhistorische plek. Want dit kerkje van Haringhuizen is een prachtige locatie voor het creëren van (dans) kunst.

VERBAASD Iedere keer zijn mensen weer verbaasd, dat, wanneer je je verbeelding gebruikt en daar muziek aan koppelt, de beweging opeens dans wordt. Dans die de mens en zijn leven verrijkt.

THEMATIEK Dat is het bijzondere en magische van dansexpressie. Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteed aan houding, ademhaling en doorstroming van de energie, maar het hoofdbestanddeel is de thematiek en daardoor het plezier van elke les. Dit zijn de resterende data: 9, 16 en 23 juli. Tijd: van 14.00-15.30 uur. Kosten: €60,-- inclusief koffie en/of thee. Inlichtingen en opgave: henk.smits@quicknet.nl telnrs 0228 – 591144/ 06-50484398.

HANS SMITS Hans Smits is dansdocent en heeft een eigen studio in Andijk. "Zelf dansen kan veel plezier geven. Dans is ook goed te gebruiken voor zelfonderzoek en groei in bewustzijn. De wereld om ons heen is een steeds complexer geheel, waarop we als mens reageren. We doen frustraties op, kennen onze pijnlijke momenten, krijgen onze blokkades.
Dans en beweging met je eigen lichaam kan je inzicht geven in je valkuilen en de onplezierige situaties waar je steeds weer in terecht komt. Waar loop ik tegen aan? Wat kan ik veranderen? Hoe kan ik vriendschap sluiten met mijn schaduwkanten?" aldus Smits. Meer info via bovenstaande contactgegevens.