• Tygo Gernand als Montijn en Waldemar Torenstra als De Cock in Kinepolis.

    Martijn van Gelder

De Cock, met C-o-c-k!

Maak kans op twee vrijkaarten

SCHAGEN 'Baantjer, het begin', gaat deze week in première in Kinepolis. Na de legendarische tv-serie met Piet Römer als rechercheur De Cock ('Met C-o-c-k') nu de speelfilm met Waldemar Torenstra als De Cock en Tygo Gernand als zijn nieuw partner Montijn. Kans maken op twee vrijkaarten? Mail dan vóór vrijdag 19 april 12.00 uur het antwoord op de vraag: wie is in 'real life' de partner van Waldemar Torenstra? naar schagerweekblad@bdu.nl Vergeet niet woonplaats en telefoonnummer te vermelden.

BAANTJER, HET BEGIN Vanaf 18 april. In de roerige jaren '80 wordt rechercheur De Cock (Waldemar Torenstra) gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn (Tygo Gernandt) stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op kroningsdag te voorkomen.

AFTER Vanaf 18 april. Tessa Young (Josephine Langford) is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat.

Wanneer haar moeder en haar middelbare schoolliefje Noah haar afzetten voor haar eerste schooljaar is Tessa dan ook vastbesloten om goede cijfers te halen en zich keurig te gedragen. Maar haar kamergenoot Steph heeft hele andere plannen.

THE CURSE OF LIORONA Vanaf 18 april. (16+) La Llorona 'de huilende vrouw'. Een gruwelijke verschijning, gevangen tussen hemel en hel, opgesloten in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt wereldwijd al generaties lang voor angst. Toen ze nog leefde, verdronk ze haar eigen kinderen uit pure jaloezie, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in een kolkende rivier wierp. Nu laat ze haar tranen eeuwig lopen. Die zijn dodelijk en iedereen die 's nachts haar dodelijke geroep hoort, is verdoemd.

AVENGER: END GAME Vanaf 24 april. De vreselijke gebeurtenissen die door Thanos in gang werden gezet, roeiden de helft van het universum uit en verzwakten de Avengers. De overgebleven Avengers voelen zich genoodzaakt om nog één keer in actie te komen in Avengers: Endgame, de spectaculaire finale van 22 films van Marvel Studios.

ROYAL OPERA HOUSE Faust: dinsdag 30 april 20.15 en dinsdag 7 mei om 14.00 (incl. koffie/thee en traktatie). Ervaar de decadentie en elegantie van het Parijs uit de jaren 1870 in David McVicars spectaculaire productie van Gounods meest geliefde opera.Er bestaan vele versies van het verhaal over Faust, de man die zijn ziel aan de duivel verkoopt in ruil voor jeugd en macht, maar Gounods opera blijft een van de meest betoverende. Michael Fabiano schittert als Faust, met Diana Damrau als zijn geliefde Marguerite en Erwin Schrott als de diabolische Mefistofeles. Virtuoze hoofdrollen, een groot koor, sensationele decors, ballet en een uitzinnige finale maken deze productie exemplarisch voor theatraal spektakel. Meer info over films en events op de website: www.kinepolis.nl