• Nog even een beetje in de troep zitten...

    Theo Moras

De laatste klus...

SCHAGEN Het verbreden van het fietspad tussen de Havenstraat in Waarland en de fietsstraat richting Schagen wordt als laatste object onderhanden genomen door Boskalis. Fietsen en brommers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de paralelweg aan de overkant van de N 241.

Als de werkzaamheden volgens plan verlopen, zal ook dat stuk na 12 april in gebruik worden genomen en is de herinrichting van de N 241 Schagen – Verlaat nagenoeg helemaal voltooid. Waarschijnlijk wordt dan ook meteen de ontbrekende straatverlichting aan dat weggedeelte terug geplaatst wat elders ook nog staat te gebeuren.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan om fietspaden veiliger en beter door de provincie te laten lopen en waar nodig op te laten knappen. Hiervoor heeft de provincie een behoorlijk bedrag vrijgemaakt, of daar ook de verdere wensen voor betere verlichting langs de hele fietsstraat tussen Verlaat en Schagen en belijning aan weerskanten van de Priggeweg voor in aanmerking komen, is nog niet duidelijk maar verdiend zeker de aandacht van de betrokken Statenleden. (Theo Moras)