• Dijon Waccary

    DHFOTO

Dijon Waccary tweedein verkiezing MBO Ambassadeur ROC

SCHAGEN Dijon Waccary (23) uit Schagen is tweede geworden in de strijd om de titel 'MBO Ambassadeur' bij ROC Kop van Noord-Holland. De mbo-student 'Leidinggevende keuken' voelt zich vereerd om zijn nominatie: "Het is niet zomaar iets, heel bijzonder dat ik zo in de spotlight word gezet."

De jonge Schagenaar werd net voorbijgestreefd door de Helderse Michelle Bruil (23), die de opleiding Logistiek teamleider doet. Zij mag het ROC Kop van Noord-Holland vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing van MBO Ambassadeur, georganiseerd door de MBO Raad. Die strijd ging donderdag 14 juni van start; aan de hand van een aantal challenges moet op 19 november de winnaar uit de bus komen. Derde op het ROC is Dave
Bremer uit Den Burg. Het drietal is dinsdag 12 juni door Aad de Wit, bestuursvoorzitter van ROC Kop van Noord-Holland, in het zonnetje gezet. In totaal zijn er vijftien branches op het ROC waaruit een ambassadeur kan worden gekozen. Dijon, die zijn eindstage bij het pas geopende restaurant Nozem in Hoofddorp loopt, is voorgedragen voor de titel omdat hij al een prachtige studiecarrière achter de rug heeft: vande niveau 2-opleiding tot kok in 2011, is hij gestaag opgeklommen naar niveau 4, met een uitstapje naar de opleiding Onderwijsassistent. "Daar kwam ik erachter dat ik toch liever lesgeef aan wat oudere leerlingen."
Hij stapte weer over naar de koksopleiding. En daar combineert hij nu zijn passie voor het koken met de liefde voor het lesgeven. Tijdens de praktijkuren geeft hij namelijk les aan de huidige niveau 2-leerlingen: "Omdat ik nu een pedagogisch-didactische achtergrond heb, ben ik door het ROC gevraagd om in te vallen. Best bijzonder, want normaal doen studenten dit niet. Hoewel het wel een onderdeel is van het leidinggeven." Niet voor niets heeft hij al een open sollicitatie verstuurd naar een middelbare school in de regio, waar hij via via heeft vernomen dat er volgend schooljaar weleens een plek voor hem
zou kunnen zijn om les te geven in het koken. Want lesgeven, sluit helemaal aan bij zijn levensfilosofie: "Vanaf het moment dat je opstaat totdat je naar bed gaat, moet je iets leren. Je kunt je iedere dag weer ontwikkelen."