• Doelpuntenmaker Yoran Kluvers (DWOW) had een eenvoudige middag

    Marc Moussault

Eenvoudige opening DWOW

WIERINGERWAARD Het eerste uitduel van het seizoen leverde DWOW meteen een gemakkelijke middag op. Tegen Wieringerwaard werd met 0-3 gewonnen. Het verschil in doelpunten had groter moeten uitvallen, ware het niet dat de ploeg van trainer Gregory van Sauers niet scherp genoeg was in de afronding.

KLUVERS Het openingsdoelpunt viel pas aan het einde van het eerste bedrijf. Yoran Kluvers kopte een voorzet van Sylvan Schipper binnen. In de aanloop naar het nieuwe seizoen had de selectie met het eerste team van de dames op zaterdag nog een gezamenlijk uitje ondernomen. Deze voorbereiding deed de ploeg goed. Ook in de tweede helft had DWOW weinig te duchten van Wieringerwaard. Al snel zorgden aanwinst Niek Sijm (intikker van dichtbij) en Ayco Kluvers (kopbal) voor de beslissing. DWOW speelde de wedstrijd vakkundig uit en liet het, mede dankzij goed keeperswerk van Thomas Klos, na om de score verder uit te bouwen.

KANSHEBBERS De vierde klasse A is dit jaar een bijzonder interessante competitie. Zonder een uitgesproken titelkandidaat azen meerdere clubs op de troon. DWOW behoort zeker tot de kanshebbers en heeft concurrentie te verwachten van onder andere Succes, Geel Zwart, De Koog en het gedegradeerde JVC. Het speelschema lonkt voor de Wieringerwervers om direct een goede serie neer te zetten. De komende weken staan er duels op het programma tegen DWB, FC Medemblik, Con Zelo en Dirkshorn.

FEESTJAAR Voor Wieringerwaard wordt het een seizoen van overleven om in de vierde klasse blijven. De zoektocht naar een nieuwe trainer is in volle gang. De club heeft van de KNVB vijf wedstrijden dispensatie gekregen. Wieringerwaard kijkt ook al met een schuin oog naar 2020, het jaar waarin de vereniging honderd jaar bestaat. Het feestjaar wil de vereniging als vierdeklasser ingaan. De start van het huidige seizoen is lastig te noemen. Zondag wacht op Texel het treffen met het verrassend goed begonnen De Koog.