• Fatima Haring is in de ban van muziek.

    Noukka Signe

Fatima Haring in het Scagon

SCHAGEN De talentvolle zangeres en gitariste Fatima Haring treedt zaterdag 22 juni vanaf 20.15 uur op in het Scagon Theater in Cultuurhuis M18 aan de Torenstraat in hartje Schagen.


Muziek heeft een warme plek in haar hart. Op heel jonge leeftijd begon Fatima Haring reeds met het maken van muziek. Dat bleek weldra haar grote liefde, die nog altijd niet is gedoofd. Op haar tiende begon de Noord-Hollandse met het spelen van dwarsfluit en op haar vijftiende ging zij basgitaar spelen in de schoolband in Heerhugowaard. Omdat ze naast het bespelen van verschillende instrumenten ook graag wilde zingen, is zij op haar achttiende begonnen met zangles.

Zeven jaar later zag zij een advertentie in de krant van popkoor de Koog (inmiddels Vocal Playground), dat op zoek was naar solisten. Fatima zag haar kans en meldde zich aan. Met dit koor heeft ze veel podiumervaring opgedaan en opgetreden in onder andere Paradiso, de Melkweg en het Zaantheater. Toen ze op een dag werd gevraagd voor een rock coverband, besloot ze te stoppen met het koor om het podium te betreden als leadzangeres.

Uiteindelijk bleek zingen alleen niet voldoende te zijn voor Fatima en is zij met behulp van RAW workshops in 2009 begonnen met het schrijven van haar eigen muziek, waar ze sinds 2013 mee optreedt. Tijdens de optredens begeleidt ze zichzelf op gitaar en wordt ze regelmatig bijgestaan door Sjoerd Alkema op bas en/of Arnolda van Vliet op percussie/toetsen/backing vocals. Hierbij speelt ze zowel haar eigen nummers als die van andere artiesten, met een grote diversiteit in haar repertoire (van Dua Lipa tot Skunk Anansie). Fatima's eigen muziek is een mengeling van pop, folk en een vleugje rock, met Heather Nova als haar grootste muzikale invloed.

Sinds enige jaren schrijft ze daarbij haar eigen songs, waarmee zij regelmatig optreedt. Zoals bij voorbeeld ook in de Schager Muziektuin. Haar muziek is een aangename mengeling van pop, folk en een vleugje rock. In 2014 schreef Fatima een song, speciaal voor Internationale Vrouwendag, getiteld 'Girlpower'. In dit nummer komt zij op voor het recht op onderwijs voor meisjes en vrouwen over de hele wereld.
Nu komt deze maand haar debuut-EP uit. De presentatie hiervan vindt 22 juni plaats in het Scagon Theater. Want, zegt ze: "Dit theater is een prachtige setting voor mijn muziek." Voor deze show neemt zij de muzikanten mee, die haar ook begeleiden op haar EP. Als support act in dit programma treedt Lorena op, de jonge singer/songwriter die hele
mooie, gevoelige liedjes schrijft. Entree € 8,00.