• Beeld van een eerder festival.

    Foto aangeleverd.

Festival bij Korenmolen de Hoop in 't Zand

't ZAND Om het jaar organiseert de activiteitencommissie van de molen een aantrekkelijk programma over zaken uit vroeger tijden rond korenmolen de Hoop aan de paralellweg in 't Zand. Dit in navolging van succesvolle festivals uit voorgaande edities. Dit festival met een historische tint, wordt gehouden op zondag 19 augustus, aanvang 11.00 uur tot en met 16.00 uur. Op het terrein zal een oude dorsmachine demonstraties geven, over hoe in vroeger tijden het graan werd gedorst. En in de korenmolen zal graan worden vermalen tot meel. Ambachtelijk gemalen meel waar veel vraag naar is voor de liefhebber, met name het volkoren en pannenkoeken meel Maar ook zullen veel oude ambachten onder de aandacht worden gebracht.
Ambachten zoals de touwslager, het rietdekken, plateel schilderen, kaarden van wol en de verwerking van vlas. Ook het bereidingsproces van een oeroud likeurtje als advocaat kan worden bekeken en als u geluk heeft, geproefd. Op het festivalterrein vindt men tevens 150 jaar geschiedenis van motoren, tractoren
en een heuse stoomauto. Tevens is verzamelaar Wim in 't Veld met zijn verzameling houten miniatuurtrekkers aanwezig. Verder een scala van stationaire machines die ook dit jaar het festival komen opluisteren. Allemaal zaken uit vervlogen tijden, die een bezoek aan het festival tot een gezellig dagje uit maken. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door ras-Zantemer Jo van de VRO.