• Stan Groenland van De Ruif passeert eenvoudig zijn tegenstander.

    Marc Moussault

Foutloze start Vios '79 en Scagha 2

REGIO De zaalvoetballers hebben er al twee speelronden opzitten. Een overzicht:

EERSTE DIVISIE Promovendus Scagha '66 is nog ongeslagen in de eerste divisie. Een gelijkspel en een overwinning leverden vier punten op. Vrijdag gaan de mannen van coach Edwin Russer op bezoek bij Vennewater.

TOPKLASSE Vios '79 Gomes Noord-Holland gaat aan kop in de Topklasse. Afgelopen vrijdag werd er knap gewonnen van Annour (2-6). De Warmenhuizers bewaarden het beste voor het laatst. Met nog tien minuten te spelen stond er nog 2-2 op het scorebord. Lasse Botman, Nick Schipper, Boris van den Berg en Dennis van Duin zorgden voor een royale overwinning.

De Ruif/zohip.nl boekte tegen Golden Stars de eerste zege van het seizoen. Zonder sterkhouder Koen Hollenberg eindigde het duel in de Harenkarspelhal in 3-1. Doelpuntenmakers waren Mike van Brederode, Steef Kooij en Thomas Driesse.

HOOFDKLASSE Coach Mario de Moel zag zijn rentree met een piepjong Sparta resulteren in een nederlaag op de eerste speelronde, gevolgd door een overwinning. In Amsterdam werden de reserves van Lusitanos verslagen met 1-2. Jim de Wit en Jop van Graas maakten een 1-0 achterstand ongedaan.

TWEEDE KLASSE De reserves van Scagha 2 zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. Twee overwinningen zorgen voor een koppositie in de tweede klasse. Na een benauwde overtoere tegen Hovocubo 4 (3-2) werd een ronde later overtuigend gewonnen van Zwaag 2 (0-6). Deze uitslag had veel hoger kunnen uitvallen.

Ook degradant Winkel is nog foutloos. Alleen speelde de ploeg van coach Jan van Arkel nog maar één duel. Vrijdag staat de topper tegen Scagha 2 op het programma.