• www.pixabay.com

Grote storing KPN: 112 onbereikbaar, alternatief noodnummer beschikbaar

REGIO Het alarmnummer 112 is in grote delen van het land niet bereikbaar. Dat geldt ook voor het nummer 0900-8844 voor niet-spoedeisende gevallen. Provider KPN laat ook weten dat er een grote storing is, waar ook andere nummers last van hebben. Het is niet duidelijk wat daar precies de oorzaak van is. Meerdere gemeenten zijn uit de lucht, evenals het landelijke storingsnummer voor gas en elektriciteit.

In geval van nood of bij een onveilige situatie op een snelweg kunnen mensen bellen met Rijkswaterstaat op telefoonnummer 0800-8002, laat de politie weten. De politie heeft ook een alternatief nummer 088 6628240 waar calamiteiten gemeld kunnen worden. Of vraag hulp via sociale media. 

Veiligheidsregio Noord-Holland Noord raadt mensen die 112 nodig hebben ook aan om naar het dichtsbijzijnde politiebureau te gaan. Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland geeft aan dat ook alle brandweerposten in die regio geopend zijn. In geval van nood kunnen mensen hier terecht om hun calamiteitenmelding te doen. Alle agenten in dienst zijn de wijk ingestuurd, meldt politie Nederland op twitter. Bij een medisch noodsituatie wordt geadviseerd zelf naar het ziekenhuis te gaan. Ambulances zijn preventief op pad gestuurd om snel hulp te kunnen bieden.

De grote storing bij KPN wordt veroorzaakt door een probleem in het 4G-gedeelte van het netwerk van de provider. "Bellen lukt, tot dusver, wel wanneer 4G uit wordt gezet, belangrijk is wel dat de gesprekspartner dit ook doet", laat het bedrijf op een klantenforum weten. Het is nog niet duidelijk wat er precies aan de hand is en hoelang het duurt voordat de problemen zijn verholpen. (Bron: ANP en Twitter)