• Aangeleverd

Hardloopronde van Tuitjenhorn verslag

TUITJENHORN Voor de 71ste maal werd zaterdag 6 juli de hardloopronde van Tuitjenhorn georganiseerd. Het is de oudste hardloopronde van NoordHolland. Ooit ontstaan bij voetbalvereniging Hollandia T om de voetballers te stimuleren om in de zomermaanden aan de conditie te blijven schaven.
Het waren goede hardloopomstandigheden zaterdagavond in het mooie dorp Tuitjenhorn. Daardoor was er veel publiek op de been. Vele vlaggen hingen uit en langs het parcours waren vele zitjes gecreëerd. Met enthousiaste aanmoedigingen werden de deelnemers gestimuleerd om tot het uiterste te gaan. Bij de jeugd was speaker Marian van der Welle goed op dreef. Op vlotte wijze werden de diverse loopafstanden, prijsuitreikingen en de verloting aan elkaar gepraat. Bij de senioren ging ze verder, om met veel deskundigheid het massaal opgekomen publiek van puike informatie te voorzien.
Bij de jeugd werkte de tijdregistratie helaas niet goed, waardoor de eindtijden niet geregistreerd zijn. Bij de 5 en 10 km ging dit wel goed. Vele trimmers namen deel aan de 5 km. Het talent Rens Klijbroek zette op deze 5 km bij de heren een knappe winnende tijd neer van 18.55. Bij de dames was Sara Pater met 23.59 de snelste. Bij de 10 km wedstrijdloop gingen bij de heren senioren Michiel de Ruyter en Koen van Haaster langdurig gezamenlijk aan de kop. Uiteindelijk wist Michiel door een sterke laatste ronde de 10 km te winnen in 33.30, gevolgd door Koen in 34.42. en als derde Jim Kruiver in 35.00
Bij de dames was Suzan Nieman van NOVA duidelijk de sterkste, zij won in 3908. Tweede werd Nienke van aaster in 42.13. Derde werd Ilonka Betjes in 42.31. Snelste dame uit Tuitjenhorn was Caro Tesselaar en de snelste Tuitjenhorner heer Jim Kruijver. De jeugdestafette was een leuk intermezzo. Alle wissels verliepen vlekkeloos. Het leek wel of hier langdurig op geoefend was.
Aan de senioren-estafette, van 4 maal 500 meter, werd door 3 zeer enthousiaste ploegen deelgenomen. Het NOVA-herenteam bestaande uit Rene Tijm, Jesse Smit, Tijs Hofman en Bram Berkhout was het snelst.
De prijsuitreiking voor de volwassenen was na afloop in cafe de Vriendschap, waar het met entertainer Tim Duinmeijer nog heel lang heel gezellig was. Tot volgend jaar bij de 72 e stratenloop van Tuitjenhorn. Meer informatie is terug te vinden op de website www.hollandia-t.nl