• OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    Aangeleverd

Herboren Toren sluit seizoen af

Concert door de Mannen van Naam

BURGERBRUG De Herboren Toren sluit het culturele seizoen zondag 5 mei af met een 'concert voor de vrijheid', uitgevoerd door de formatie Mannen van Naam.

De Mannen van Naam: een podium vol prachtige muziekinstrumenten. Drie boezemvrienden vol liedjes en verhalen. Vrije vijftigers die een boel te vertellen hebben. Want ze stralen een levenslust waaruit blijkt: vijftig is het nieuwe veertig...


De Mannen van Naam hadden eind 2016 al een keer groot succes in de Herboren Toren. Nu komen ze terug met een spiksplinternieuw programma, dat speciaal voor deze keer is omgedoopt van 'Man Man Man tot concert' voor de vrijheid.
Jannie Paarlberg van de Herboren Toren: "De mannen vinden namelijk dat je nooit stil moet staan, dat je altijd onderweg moet blijven. Dat vertaalt zich in liedjes als 'De reiziger en Op weg'. Heel bijzonder is het liedje 'Dag prachtig land', dat Ad Grooten schreef over zijn moeder die in Indië werd geboren en het Jappenkamp overleefde."

Maar bij de Mannen van Naam is de schaterlach nooit ver weg. Altijd is er de relativering. Het sympathieke contact met het publiek. Een vrolijke Keltische folkdeun. Een accordeon, een banjo, een fluit of een doedelzak. Een aanstekelijk refrein of een goeie grap, want de vrijheid moet je vieren...

PATER MOESKROEN Alle drie stonden ze ooit aan de basis van de bekende folkband Pater Moeskroen. Deze band ontstond in de zomer van 1985, toen Martien van Oostrom, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven met een straatmuziekgroep door Frankrijk trokken. Ze vatten het plan op om een feestband op te richten. Toen ze in België door de stad Moeskroen trokken, was de naam van de band geboren.
Zondag 5 mei.15.00 uur Entree: 12,50. Reserveringen via Jannie Paarlberg. Mail naar j.paarlberg@zonnet.nl of bel 06-5183 1738. Meer informatie over de band en het programma van de Herboren Toren is te vinden op de volgende websites:

iwww.mannenvannaam.nll en www.herboren-toren.nl