• Rust en ruimte in de Noordkop...

    Leader

Het Schager buitengebied: een platteland om van te houden

]WARMENHUIZEN] De PvdA afdeling Schagen organiseert donderdag 22 februari in het Dorpshuis van Warmenhuizen een thema-avond over het buitengebied van de gemeente Schagen. De aanvang is 19.30 uur. Deze avond is voor iedereen vrij toegankelijk.

Het platteland wordt steeds meer bedreigd door de bouw van grote stallen, hightech landbouw, zonneweides, omwonenden maken zich zorgen over het landbouwgif en de weidevogels worden bedreigd in hun bestaan. Volgens de PvdA moeten we keuzes durven maken in het belang van het platteland. Wordt het niet de hoogste tijd dat een boer op z'n minst Natuur inclusief gaat denken? En wat te denken van een bolleneiland in zee, delen van de gemeente tot landschapspark benoemen en meer biologische landbouw in de gemeente? Deze onderwerpen en meer komen op de thema-avond aan de orde. Jan Schrijver, eigenaar van Biologisch-Dynamisch bedrijf de Lepelaar en raadslid voor de PvdA in de gemeente Schagen, Martijn van den Berg, leliekweker en voorzitter van LTO afd. Heerhugowaard, Langedijk en Schagen en Gedeputeerde van natuur, milieu, arbeidsmarkt en Schiphol bij de provincie Noord-Holland Adnan Tekin geven hun visie op deze avond.

Na de pauze kan er gediscussieerd worden over de verschillende standpunten. De discussie zal plaatsvinden onder leiding van avondvoorzitter Jorinde Schrijver communicatieadviseur bij Noordwest Ziekenhuisgroep. Op tal van vlakken zullen de standpunten uiteenlopen, maar Jan Schrijver en Martijn van den Berg delen een liefde en dat is de bollenteelt. De Noordkop is het grootste bollenteeltgebied van de wereld, van groot economisch belang, trekt veel toeristen naar onze omgeving en is het visitekaartje van de gemeente Schagen. Aanmelden voor deze avond kan via schagen@pvda.nl