• Van links af Amy Seimetz als Rachel, Hugo Lavoie als Gage, Jason Clarke als Louis en Jeté Laurence als Ellie in Pet Sematary.

    Kerry Hayes

Horrornight in Kinepolis

SCHAGEN Margo Bonekamp uit Schagen is winnaar geworden van twee vrijkaarten voor 'The Mule'. Zij wist - als héél veel anderen - dat wij Clint Eastwood in Nederland leerden kennen als Rowdy Yates in de tv-serie 'Rawhide'. Volgende week weer een lezersactie. Hier het overzicht voor komende periode. Met veel griezelwerk tijdens de Horrornight...

HORRORNIGHT met Pet Sematary; vrijdag 5 april. Horrorfans kunnen hun hart ophalen bij de Kinepolis Horror Night. Bij deze exclusieve vertoning van Pet Sematary (naar het boek van Stephen King) waan je je in de bioscoop in een waar horrordecor, inclusief angstaanjagende sfeer en een bijzonder welkomstdrankje. Durf jij het aan? Koop snel tickets voor het te laat is!De Horror Night is niet geschikt voor bezoekers jonger dan 16 jaar. Inhoud: dokter Louis Creed (Jason Clarke) is net samen met zijn vrouw Rachel (Amy Seimetz) en hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuisd. Dan ontdekt hij een mysterieuze begraafplaats in het bos vlakbij hun nieuwe huis...

THE EXTENDED: A STAR IS BORN. Zondag 31 Maart 16.00 en 18.30 (12 minuten langer). In A Star Is Born schitteren viervoudig Oscar® genomineerde Bradley Cooper (American Sniper, American Hustle, Silver Linings Playbook) en Oscar- genomineerde® superster Lady Gaga. Het is haar eerste hoofdrol in een grote speelfilm en Cooper maakt tevens zijn debuut als regisseur. In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt - en wordt verliefd op - de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga). Ze heeft haar droom om het te maken in de muziek business zo goed als opgegeven, tot Jack haar aanmoedigt haar plek in de spotlights op te eisen.

ROH: OPERA La Forza del destino, dinsdag 2 april 19.10 dinsdag 9 april 14.00 uur (incl. Koffie/thee en een traktatie). Leonora wordt verliefd op Don Alvaro, maar als haar vader een huwelijk verbiedt, zet een fataal ongeluk een drama in gang waarin obsessie, wraak en tragedie de boventoon voeren. Jonas Kaufmann en Anna Netrebko schitteren in Verdi's epische La forza del destino (De kracht van het Noodlot), een opera die vraagt om de allerbeste zangers. Want dit verhaal over bittere wraak die de jaren trotseert is zeer veeleisend als het gaat om de vertolking van de hoogdramatische muziek en de theatrale verbeelding daarvan. Deze productie, een sensationele enscenering vol leven en actie uit Amsterdam, is nu te zien bij The Royal Opera. De regie is van Christof Loy en de muzikale leiding van Antonio Pappano, de muzikaal directeur van The Royal OperaDe voorstelling is Italiaans gezongen en Nederlands ondertiteld. De opera duurt circa 4 uur en 15 minuten, incl. 2 pauzes.

DUMBO Disney en visionair regisseur Tim Burton brengen je het gloednieuwe grootse live actieavontuur Dumbo, een geliefde klassieker waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

Meer info over films en events op www.kinepolis.nl