• De ingang aan de Nieuwstraat.

    Kees Hummel

Informatieve bijeenkomst over gebied Makado

SCHAGEN De gemeente, aannemer Ooms en het Makado Centrum presenteren vrijdag 23 februari vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst over de plannen voor verbetering van de openbare ruimte rond het winkelcentrum.

Daarnaast is er een impressie van de uitbreiding en modernisering van het Makado Centrum zelf. Het is een inloopavond, tot 21.00 uur, in 't Schager Slot, Slotplein 4 1741 CA te Schagen. Ondernemers in en rond het Makado worden door de gemeente en het Makado betrokken om de geplande werkzaamheden te bespreken. Ondernemers die geen uitnodiging hebben ontvangen en wel betrokken zijn, kunnen zich bij deze als uitgenodigd beschouwen.

Ans Heijne namens de gemeente: "Schagen Marktstad breidt uit en wordt nog mooier, beter en gezelliger. Het doel is dat de bereikbaarheid en toegankelijkheid van het winkelcentrum en de omgeving verbetert. Het eerste begin is al gaande, aan de zuidkant. De omgevingsvergunning voor dit gebied 'het Vosje', met 8 winkels en een vergroot bovenliggend parkeerdek, is al enige tijd geleden verstrekt. Tijdens de inloopbijeenkomst legt aannemer Ooms aan de hand van tekeningen uit wat in de openbare ruimte gebeurt. Tijdens de inloop ziet men ook een 3D film, die in driedimensionale beelden laat zien hoe het winkelcentrum verandert. Deze plannen zijn nog pril. Voor de bijeenkomst worden alle omwonenden, ondernemers buiten en in het winkelcentrum uitgenodigd. Andere belangstellenden zijn ook welkom.