• Ralph Burgemeester.

Jan Kühne & Friends

VALKKOOG Het multitalent van rasmuzikant Jan Kühne is overal in de Noordkop bekend. Bekend van muzieklessen, van swingende feestavonden en van muzikale omlijstingen bij officiële openingen en zo meer.

Jan Kühne (Alkmaar 1949) studeerde gitaar aan het Amsterdams conservatorium en de Muziekpedagogische Academie in Alkmaar. In 1981 studeerde hij af. In 1993 heeft hij staatsexamen saxofoon gedaan. Hij was van 1981 tot 2000 gitaar- en saxofoondocent bij de Texelse Muziek- en Dansschool. Ook was hij de oprichter, en van 1997 tot 2004, de motor van Big Band Texel. Momenteel is hij bandleider van Big Band Dirk's Horns, een succesvolle band in de stijl van Count Basie en Duke Ellington, maar ook moderne big bandstijlen komen aan bod.

Hij heeft een eigen lespraktijk en is als docent ook verbonden aan de Muziekschool Valkkoog waar hij saxofoon- en gitaar les geeft. Hij vertelt: "Naast het werken met een lesboek wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van het gehoor, het belangrijkste zintuig bij het muziek maken. En belangrijk voor het leren beheersen van je instrument. Het is leuk als je een liedje op het gehoor kunt spelen. Ook het improviseren komt aan bod."

Waar Jan Kühne speelt, solo of met een stel maten, daar is het prettig. Zeldzamer zijn de keren dat Jan gevraagd wordt voor een avondje luistermuziek. Dat gaat nu gebeuren. Op zaterdagavond 12 januari mag Kühne in het kerkje van Valkkoog samen met een groep
muziekvrienden 'uitpakken'. Het wordt een uitbundig muziekfeest met een bonte verzameling muziekstijlen. Dat gaat van jazz, poëzie en klassiek naar pop. Voor deze speciale gelegenheid heeft Jan een uitgelezen groep friends om zich heen verzameld: Remske Lycklama à Nijeholt, René Sytsma, Jaap Dros, Jan Doedens, Johnny Tevreden, Ruben de Ruiter en Small Buzz. '

'Jan Kühne & Friends' in de kerk van Valkkoog, zaterdag 12 januari, aanvang 20.15 uur. Toegang € 15,=. Donateurs of CJP € 13,=. Kinderen tot 14 jaar gratis. Kaartverkoop bij boekhandel Plukker, Gedempte Gracht 73, Schagen. Reserveren tel. 0224-215661 of via de website www.kerkjevalkkoog.nl (gebruik de reserveerknop bij het concert).