• Karianne Regter begint woensdag 3 oktober in het Scagon met jeugdtheater.

    Karianne Theaterproducties

Jeugd kan weer het toneel op

Scagon iedere woensdagmiddag dé springplank

Hans Duin

SCHAGEN "Toneel is enorm goed voor de ontwikkeling van kinderen, van jeugd. Ik merk dat iedere keer weer als ik een cursus geef." Karianne Regter begint woensdag 3 oktober in het Scagon met jeugdtheater.

FAMILIE Regter is een theaterdier. Acteren zit diep in haar dna verweven. Schagen kan er dit seizoen getuige van zijn, als ze met Tussen De Planken Door in Familie speelt: ,,Geweldig dat ik daarvoor ben gevraagd. Ze leggen de lat hoog. Daar hou ik van."

Ze maakt jeugd graag vertrouwd met het theater: "Het is prachtig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen, hoe pubers de stap naar het volwassen leven maken. Toneel is zo goed. Voor de zelfontwikkeling, jezelf laten zien, jezelf leren kennen. En ook om anderen beter te begrijpen."

VERTROUWEN Regter stimuleert de ontmoeting met jezelf. "Ik ga de dialoog met de jeugd aan. Wat vinden ze er zelf van? Wat willen ze? Ik probeer dan zo te sturen dat ze vertrouwen ontwikkelen. Het is zo mooi als dat lukt. Als ze dan uitwaaieren over het land neem ik trots afscheid van ze, maar ook wel met een kleine traan."

DAADKRACHT Bij het realiseren van haar plan voor jeugdtoneel in Schagen, rook de Hoornse de aangename geur van daadkracht: "Binnen drie weken was het rond. Geweldige medewerking van het bestuur van het Scagon en van Peter van de Wiel."

De toneelcursussen voor de jeugd worden op woensdagmiddag gegeven. De groep van negen tot en met twaalf gaat van 14.30 tot 16 uur de bühne op. Daarna is het woord van 16.30 tot 18 uur aan de jongeren van dertien tot en met achttien.In totaal staan er vijftien lessen op het programma, De totale kosten zijn honderdvijftig euro.

Regter: ,,We sluiten op 23 januari 2019 af met een presentatie voor de ouders. De jongste groep laat vanaf half vier ien wat ze hebben geleerd. Vanaf half zes is de vloer voor het oudste team."

Bel of mail voor aanmelden en meer informatie naar Karianne Regter, 06-53431624, karianneregter@gmail.com.