• Verpleeghuis Magnushof opent de deuren.

    Prent-Landman.nl

Kijken wat 'zorg' inhoudt

Demonstraties en workshops

Sjaak Euser

SCHAGEN Stap binnen in de wereld van de ouderenzorg, zaterdag 17 maart in verpleeghuis Magnushof aan de Jacob Ruysdaellaan 30 in Schagen. Iedereen die op zoek is naar informatie of eens wil kennismaken met het begrip 'zorg' in de ruimste zin van het woord is welkom tijdens de open dag, die duurt van 10.00 tot 15.00 uur.

PROGRAMMA Wat is er allemaal te doen tijdens de open dag? Het dagprogramma op een rijtje:

10.00 uur Deuren Magnushof gaan open.

10.30 uur Rondleiding revalidatie-afdeling.

11.00 uur Rondleiding & kookdemonstratie Maaltijdservice.

Vanaf 11.00 uur Valpreventiedemonstratie & rollatorkeuringen (doorlopend).

11.30 uur Workshop beweegtips door Team Sportservice Schagen.

12.00 uur Rondleiding & kookdemonstratie Maaltijdservice.

12.30 uur Rondleiding revalidatie-afdeling.

13.00 uur Rondleiding & kookdemonstratie Maaltijdservice.

13.30 uur Workshop beweegtips door Team Sportservice Schagen.

14.00 uur Rondleiding & kookdemonstratie Maaltijdservice.

14.30 uur Rondleiding revalidatie-afdeling.

14.30 uur Workshop beweegtips door Team Sportservice Schagen.

ACTIVITEITEN De gehele dag door zijn er nog diverse overige activiteiten. Ontmoet bijvoorbeeld het Parkinson-team, laat uw bloedsuiker prikken en uw bloeddruk meten, test het gehoor, proef de vergeten groenten in een nieuw jasje, neem een kijkje in het nieuw geopende Grand Café De Ontmoeting, doe mee aan de loterij van Samen Vrienden en doe uw best met de prijsvraag van de Maaltijdservice, waarmee en week lang verse-maaltijden-thuisbezorgd-krijgen kan worden gewonnen.

INFORMATIEMARKT Bezoek de informatiemarkt en stel alle mogelijke vragen over (thuis)zorg, wonen, welzijn, mobiliteit, revalidatie & behandeling, vrijwilligerswerk, mantelzorg, beroepen en opleidingen in de ouderenzorg.

Maar ook voor vragen over (zorg)verzekeringen, testamenten, uitvaartverzorging, bewindvoering, hulpmiddelen en woonaanpassingen kunnen belangstellenden op de open dag terecht.

Woonzorggroep Samen sluit met deze open dag aan bij de landelijke campagne 'Open dag van zorg & welzijn'. Veel zorg- en welzijnsorganisaties in Nederland openen deze derde zaterdag van maart hun deuren voor geïnteresseerd publiek.

OVER WOONZORGGROEP SAMEN Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten de zorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Magnushof in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie opwww.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

SAMENGEVAT Meer informatie over het programma is te vinden op www.woonzorggroepsamen.nl. De open dag vindt plaats op 17 maart van 10.00 – 15.00 uur in locatie Magnushof van Woonzorggroep Samen, Jacob Ruysdaellaan 30 in Schagen. De entree is gratis en de ingang is ruim en daardoor voor iedereen toegankelijk.