• Gemeente Schagen

Koninklijke onderscheiding voor Ronald Breur uit Schagen

SCHAGEN Vrijdag 21 juni 11.00 uur heeft Burgemeester Marjan van Kampen heeft deze vrijdag, 21 juni, een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Ronald Breur uit Schagen. Dat gebeurde tijdens de pleeggezinnendag van de Stichting KNGF Geleidehonden in Amstelveen.

Breur is in 2001 gestart met het opvoeden van pups voor KNGF Geleidehonden. Hij heeft sindsdien 18 pups opgevoed. Daarvan zijn er inmiddels 8 actief als geleidehond en 1 pup is ouderhond geworden voor het fokprogramma. Zonder de inzet van pleeggezinnen, zoals die van de heer Breur, kunnen geleidehonden niet worden opgevoed. Het is de kroon op het werk van de heer Breur als een hond, die door zijn gezin is opgevoed, mensen met een visuele of andere beperking meer mobiliteit en zelfstandigheid kan geven.

Ronald Breur zet zich al 18 jaar intensief en vol enthousiasme voor dit doel inzet zonder hiervoor enige vergoeding te ontvangen. Zijn grootste motivatie is een ander te kunnen helpen en op deze manier zijn steentje aan de maatschappij bij te dragen. Breur is voorgedragen door de Stichting KNGF en wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.