• - Het was al goed. Het is nu beter, omdat we nog meer profiteren van de kennis van meer docenten. -

    Marc Moussault

Krachtige harmonie na fusie

SCHAGEN De nieuwe gemeente Schagen wilde een nieuwe muziekschool. Harenkarspel en Da Capo Schagen samen. Zo geschiedde. Met vele winnaars en met breed, uitstekend muziekonderwijs.

KWALITEIT Marisca de Boer-Huiberts is een jaar voorzitter van de nieuwe club. Huiberts? Inderdaad met roots in De Roode Leeuw, dochter van Cor en Emmie. Schagenees in hart en nieren dus. Ze is trots op wat er nu bij Da Capo staat: "We leveren kwaliteit met vakbekwame docenten. Mensen met conservatorium én pedagogische kennis. We geven les in zestien instrumenten en in zang. Dat doen we in onze school in Markt18, maar ook in het Dorpshuis in Warmenhuizen, in de Brede School in Tuitjenhorn, in het Dorpshuis Waarland en in 't Zand. We zijn voor velen goed bereikbaar, we hebben leuke evenementen en ons bestuur is nagenoeg compleet."

FUSIE Waarom is de fusie een succes? Marisca de Boer: "Het was al goed. Het is nu beter, omdat we nog meer profiteren van de kennis van meer docenten. En we zijn van heel veel dubbele kosten af. We verwachten dit schooljaar financieel met een kleine plus af te sluiten."

BAND Je kunt al jong muzikaal aan de slag bij Da Capo. Zeg maar vanaf je derde. Met de cursus Muziek op Schoot, Kleuters kunnen daarna meedoen aan Spelen met Muziek. Voor kinderen uit de groepen 3,4, en 5 hebben we op diverse locaties weer de lessen Algemene Muzikale Vorming. Als je kiest voor een instrument, dan kun je je aansluiten bij het beginnersensemble Tutti Da Capo. Voor middelbare scholieren is er via de cursus bandcoaching Da Capo on Stage. de kans om in een echte band te spelen,

VALKKOOG Er staat na de fusie een mooi fundament. Maar bij Da Capo willen ze doorpakken. Marisca de Boer: "We willen graag beter muziekonderwijs op de basisscholen. Daarover gaan we overleggen met de gemeente. En we zijn kort geleden gesprekken begonnen met Muziekschool Valkkoog over samenwerking, niet meer, niet minder. Een ander punt: we hebben vierhonderd vooral jonge leerlingen. Dat aantal willen we natuurlijk verhogen, maar overdag is er ook volop ruimte voor senioren om les te nemen."

CENTRUM Er leeft bij Da Capo al lang een diepe wens:"We hebben in Schagen een prachtige accommodatie. Drie kleine lokalen, twee grotere en in de kelder een perfecte ruimte voor drumlessen. Maar er weten te weinig mensen dat we op die locatie zitten. Achter in Markt18, op de tweede verdieping. Makkelijk en veilig te bereiken in het centrum van de stad."

KERSTCONCERT Goed onderwijs, plezier voor leerlingen. dat staat voorop. zo zegt De Boer. Dus is er ook ruimte voor leuke evenementen: "We hebben op 18 december ons Kerstconcert in het Slot, We zijn bezig met voorspeelmiddagen in de bieb, we doen mee met Rondje Piano, de UITmarkt en de Muziektuin. En als het aan ons ligt, willen we nog meer naar buiten treden."

Horen we hier het ritme van ambitie?