• Cobra Calvin beleeft doldwaze avonturen in het boek Letterdieren.

    Illustratie Robin Florie

Leer alles over de Letterdieren

REGIO Na een bewogen periode raakten vriendinnen Yvonne de Waal en Brigitte Laven in gesprek. Na lang praten vonden zij een nieuwe uitdaging in het bedenken en maken van een kinderboek. Brigitte vertelde vroeger verhalen aan haar kinderen en kleinkinderen, die daarvoor zelf de inhoud bedachten. Dit concept werkt ook voor hun nieuwe boek dat de naam Letterdieren heeft gekregen. Yvonne verzint het verhaal en Brigitte schrijft het. De taken zijn dus goed verdeeld.

Simone Gerard

De vriendinnen kwamen terecht bij uitgever Susanna Florie uit Schagen. Susanna is eigenaar van uitgeverij Leessst en geeft Letterdieren uit. Robin Florie uit Schagen maakte de prachtige illustraties bij het boek.

BARRY DE BEAGLE Barry de Beagle is de gids in het Letterdierenrijk. In dit rijk leven bijzondere dieren met de beginletters van A tot en met Z. De letterpoort verbindt de mensenwereld met het Letterdierenrijk, hier staat ook Barry´s huis met zijn mandje.

De dieren van A tot en met Z wonen aan de Ceintuurbaan. Barry is goed bevriend met hen, hij helpt zo goed hij kan. In het midden van het Letterdierenrijk staat een bibliotheek waar de woordenschat wordt bewaard. Iedereen is welkom, je kunt er alle woorden opzoeken en er iets drinken of een praatje maken.

In het boek maakt de lezer kennis met de dieren uit het Letterdierenrijk, van A tot en met Z. Ontmoet Glen de giraffe, hij woont in het Groene woud en bespreekt allerlei zaken met Barry de Beagle. Glen vraagt Barry om langs te komen, want hij heeft een geheim en weet niet hoe hij dat moet aanpakken. En beleef de doldwaze avonturen van cobra Calvin. In een blauwe cabrio racet hij over de Ceintuurbaan.

Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar maar ook als voorleesboek voor de kleintjes, mensen die opnieuw moeten leren lezen, mensen met een taalachterstand, en nieuwe Nederlanders. Yvonne en Brigitte: "Het wordt een exclusief boek. Originele verhalen, een harde kaft, mooi papier en in fullcolour." Letterdieren Kinderboek: Brigitte Laven en Yvonne de Waal Email: teamwallab@gmail.com Het boek ligt 10 november in de boekhandel. ISBN/EAN 978-94-91863-16-5.