• Jona Lendering komt naar Schagen.

    Persfoto

Livius-cursus over de 'Zijderoute'

SCHAGEN Voor het Livius-onderwijs geeft Jona Lendering een cursus over de Zijderoute. De cursus vindt plaats woensdagmiddag 21 en 28 februari en 7 en 14 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur in Hotel Igesz, Markt 22 in Schagen. .

De Zijderoute, weinig namen spreken zó tot de verbeelding als die van de grote handelsroute die sinds mensenheugenis het Middellandse Zee-gebied verbindt met China. Of beter: handelsroutes, want er waren in de verschillende tijdperken ook verschillende wegen.

Deze cursus richt zich op het middelste deel – rond steden als Merv, Buchara en Samarkand – maar gaat uiteraard ook in op de gebieden daar omheen.

Ondertussen maken mannen als de profeet Zarathustra, de grote veroveraar Alexander de Grote, de wiskundige Al-Khwarizmi, de Mongoolse leider Djengiz Khan en de wereldreiziger Marco Polo hun opwachting.

Ook leren cursisten over de Great Game, waarin Rusland en de westerse mogendheden probeerden hun diplomatieke invloed in de regio te vergroten.

LENDERING Docent Jona Lendering studeerde geschiedenis in Leiden en oudheidkunde aan de Amsterdamse Vrije Universiteit.

Hij nam deel aan verschillende opgravingen, is auteur van een dozijn boeken en was in 2004 medeoprichter van Livius.

Jona Lendering vertelt enthousiast over geschiedenis, religie, cultuur en literatuur, maar legt ook uit hoe onderzoekers tot hun inzichten zijn gekomen.

Livius onderhoudt 's werelds grootste website op het gebied van de oude geschiedenis, www.Livius.org. Maandelijks verschijnt er een gratis nieuwsbrief.

Op www.livius.nl kunnen belangstellenden zich inschrijven.

Voor meer informatie: Annelies Kaas-van der Meulen, tel. 0226. 314.068 of 06-139 00 384