• De studio van Schagen FM aan de Zuiderweg.

    SchagenFM

Maaike Wijnberg en Janus van Hal in 'Met de deur Open'

SCHAGEN In het programma `Met de deur Open` op streekradio Schagen FM zijn zondag 5 november Maaike Wijnberg en Janus van Hal uit Eenigenburg de gasten.

Maaike en Janus wonen  met veel plezier in Eenigenburg en zijn samen met de dorpsbewoners actief op verschillende vlakken. Het dorp profileert zich als eccovilage, zet zich in voor het behoud van het museum, maken samen burchysap van eigen fruit en maken samen muziek enz.

Janus is zijn werkzame leven gestart als scheikundeleraar maar heeft begin jaren 80 de overstap gemaakt naar een creatieve en educatieve invulling als clown Pagettie. Veel kinderen in het basisonderwijs hebben van zijn voorstellingen genoten en doen dat nog steeds. Samen met Maaike ontwikkelt hij de voorstellingen zelf en maken zij ook alle decors. Jaarlijks spelen zij in op het prentenboek van het jaar. Maaike had in haar werkzame leven een duobaan als sectordirecteur kwaliteitszorg aan het Horizoncollege. 

Presentator Jannie Mazereeuw praat met Maaike en Janus over hun leven en werkzaamheden. De muziek die tijdens het programma is te horen is de keuze van Maaike en Janus en de techniek is in handen van Hans van de Hoeven .

`Met de deur Open` is van 10.00 - 12.00 uur te beluisteren op de kabel via 96.5, in de ether via 107.7, achter de beeldkrant via kanaal S12+ , digitaal via kanaal 40 en via de website www.schagenfm.nl onder het knopje `luister live`.