• Wikimedia

Meespelenmet eenechte band, laatste Join The Band Session van het seizoen.

REGIO Staat die saxofoon of gitaar al jaren in een hoekje te verstoffen, maar wil je er nog wel eens wat mee doen? Muzikanten kunnen zondag 17 juni weer meedoen met de Jointhebandsessions in Koel 310 in Alkmaar. Alle ervaren en beginnende muzikanten, zangers en zangeressen zijn welkom. 

Op www.jointhebandsessions.nl wordt elke maand een lijst muzieknummers gepubliceerd met een link naar een filmpje op YouTube. Muzikanten kunnen zich opgeven en thuis een of meerdere nummers instuderen. Op de dag van het optreden in Koel 310 staat op het podium een complete 'huisband' klaar met zangers, toetsenist, gitarist, basgitarist en een drummer. Bij elk nummer worden een of meer muzikanten van deze huisband tijdelijk vervangen door meespelers en zangers uit het publiek, die zich hiervoor van tevoren hebben opgegeven. Zo komt een echt optreden tot stand met vloeiend lopende nummers. Dit is voor het publiek veel aantrekkelijker dan een standaard jamsessie waarbij alle muzikanten maar wat doen. Jointhebandsessions is een echt optreden, waarbij gezelligheid en meedoen door het publiek voorop staat.

Deelname aan de jointhebandsessions is gratis en ook voor het publiek is de entree vrij. De meespelende gelegenheidsmuzikanten moeten hun eigen instrument meenemen. Dat geldt niet voor drummers en toetsenisten;  er staat een drumstel en een keyboard voor ze klaar. Elk van de drie setlists duurt drie kwartier, met een kwartier pauze. Een fotograaf legt alle optredens professioneel vast. Een geluidstechnicus neemt het hele optreden op. Deze professionele geluidsopnamen kunnen desgewenst worden besteld.

De laatste Join The Band Session van dit seizoen is in Koel 310 (Koelmalaan 310, Alkmaar) is zondag 17 juni van 14 tot 17.30 uur. Opgeven om mee te spelen kan op de website www.jointhebandsessions.nl.