• Theo Moras

Nieuwjaarsduik in 't Petje Zijdewind

ZIJDEWIND Was het weer oudejaarsdag te slecht om een hond naar buiten te sturen, Nieuwjaarsdag trof de organisatie van de inmiddels traditie geworden nieuwjaarsduik in natuurzwembad 't Petje  het stukken beter.

De opkomst was zoals de voorgaande jaren weer behoorlijk, jong en oud trotseerden de - beetje - koude en gingen om klokslag 13.00 uur massaal het water in. Er waren er ook nu weer verkleed, wat het geheel een komisch aanzicht gaf en veel hilarische momenten opleverde.

Deze editie was er een prijs voor de jongste deelnemer, de 3-jarige Rijk Droog was de jongste; hij kreeg de prijs van de organisatie door Natasja Bol overhandigd. Er was door de organisatie voor koek, zopie en snert gezorgd, waar na de toch wel frisse duik gretig gebruik van werd gemaakt. Een enthousiast en sportief begin van 2018 voor deelnemers en de vele  belangstellenden die om 17.00 uur met de traditionele nieuwjaarsborrel in de Stolp op Camping de Rietkraag werd voortgezet. Beide evenementen waren geslaagd en in 2019 zeker weer voor herhaling vatbaar.

Of reporter Theo Moras zelf ook een duik nam, is onbekend.