• Impressie van de finale van 2016.

    youtube

NK-rodeo bij de Acon

REGIO Het open NK-rodeo 2018 staat zondag 10 juni bij de ACON-autocrossclub op het programma. Op het circuit aan de Breelandsweg in Sint Maarten wordt het per traditie weer een drukte van belang.

De organisatie – bij monde van bestuurslid Wilco Rijlaarsdam (Tuitjenhorn) – verwacht net als vorig jaar minimaal 60 inschrijvers aan de start in de populaire rodeo-afdeling. De voorgaande NK-editie werd gewonnen door Hein-Durk Vellema uit Holwerd. De Fries is dus titelverdediger en in het bezit van de wisselbeker. Joyce Boot (Lutjebroek) was vorig jaar wel de meest opvallende crossdame met een tweede plaats in het nationale gevecht.

Na de eerste twee succesvolle ACON-races van dit seizoen voert afdelingskampioen 2017, Breezander Marco Jeninga, het rodeo-tussenklassement aan. Van hem wordt veel verwacht. De nummers twee en drie zijn Wilson Vriend uit Hem en Texelaar Jeffey Garritsen. In de andere drie crosscategorieën wordt ook volop gestreden om punten te pakken voor een mogelijk jaarkampioenschap. Hier zijn het de Winkeler superstandaardman Ricco Bood, kevercoureur Robbert Dekker uit Waarland en Formule 1- racer Jelle Tesselaar (Winkel) die de ranglijst aanvoeren. In de laatstgenoemde zware afdeling noemt Rijlaarsdam de toename van deelnemers opvallend. Met name presenteert zich een startende jonge lichting in de 'giganten'-groep op de Sint Maartense baan. De jeugd krijgt deze keer extra aandacht. Als gastklasse zijn jonge beginners – 24 man/vrouw sterk - uitgenodigd om met hun viercilinder- auto's tot maximaal 1300 cc aanwezig te zijn. Om 11.30 uur vindt de eerste start plaats. De kassa gaat om 9.30 uur open. Volwassenen 10 euro; jeugd tot 12 jaar 2 euro. Parkeren plus een programmaboekje zijn gratis.